Weer geen punten voor Zuiderburen I

Trainingsbal

Voor de tweede keer op rij heeft Zuiderburen I de punten aan de tegenstander moet laten. Deze keer was het team van 'de Bruintjes' op eigen veld met 3-0 te sterk. In het begin van de wedstrijd was het voor beide teams nog wat aftasten.

De Zuiderburen konden rustig opbouwen van achteruit, maar kwamen niet veel verder dan het middenveld waar 'de Bruintjes' een mannetje extra hadden geposteerd. Net als vorige week kwamen de Zuiderburen ook nu weer redelijk snel op achterstand. Na 8 minuten spelen werd de spits van 'de Bruintjes' diep gestuurd en liet Cees met een geplaatst schot kansloos.

De geelhemden probeerden hierna het spel weer op te pakken, maar speelden te slordig om de thuisploeg echt te verontrusten. Veel passes kwamen niet aan en er werd veelvuldig simpel balverlies geleden. Toch zouden de Zuiderburen een goede kans krijgen. Maar een schot van Jannes werd (ongewild) geblokt door Tommy.

Na 20 minuten spelen verdubbelde 'de Bruintjes' de score. Bij een counter stapte de verdediging te laat uit, waardoor hun rechtsbuiten de buitenspelval omzeilde en zo simpel hun spits kon bereiken die de 2-0 binnentikte. Vlak daarna viel Ad geblesseerd uit en werd vervangen door Harm (die op zijn beurt in de rust weer uitviel met een gekneusde enkel!). Net voor rust waren de geel-roden dicht bij de aansluitingstreffer. Tommy ging goed door aan de linkerkant en leverde een strakke voorzet af, maar zowel Gijs als Jannes kwamen net te kort om te scoren. 

Na de rust wisselden Dennis en Paul van positie om wat meer druk te kunnen zetten op het middenveld. Maar binnen 2 minuten kregen de Zuiderburen weer een tegentreffer te incasseren. De 'Bruintjes'-spits glipte weer door de buitenspelval en kon alleen op Cees af, waarna hij rustig de 3-0 op het scorebord zette. Zuiderburen I probeerde het daarna nog wel, maar zonder enige overtuiging, zodat er maar amper kansen werden afgedwongen. Aan de andere kant had Cees geluk dat de paal hem een keer hielp om de score niet nog hoger te laten oplopen.

Zo bleef de stand 3-0 en bleven de punten terecht bij 'de Bruintjes'. De Zuiderburen speelden te mat om maar enige aanspraak op meer te mogen maken. Volgende week zal er uit ander vaatje getapt moeten worden, want dan zijn 'de Stampers' de tegenstander en zal gewonnen moeten worden om uit de onderste regionen weg te blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *