Zuiderburen I pakt punt tegen de Stampers

Trainingsbal

Na 2 nederlagen op rij heeft Zuiderburen I gister weer een punt behaald. Tegen 'de Stampers' werden de punten gedeeld, 2-2. In de startopstelling, waar Joost niet kwam opdagen, werd Jannes een linie terug gehaald en speelde vandaag als laatste man, wat hem goed afging.

In het begin was het van beide kanten aftasten en waren er niet veel kansen te noteren. Na een minuut of 10 was er de eerste grote kans voor de Zuiderburen. Mark kwam goed door op links, maar de voorzet was net te scherp voor Marco en Tommy. Aan de andere kant redde Cees knap toen de 'Stampers'-spits alleen op hem af kwam.

Na zo'n 20 minuten spelen kwamen de roodhemden (Zuiderburen I speelde in het tenue van Zuiderburen II) dan toch op voorsprong. Mark mocht vanaf links een corner nemen en plaatste de bal op maat bij Eric Cox op z'n hoofd, die de bal hard inkopte. Helaas raakte de bal op de lat, maar de Stampers defensie werkte de bal slecht weg, die daardoor voor de voeten van Tommy belandde. Die aarzelde niet en schoot de in de korte hoek goed binnen.

Hierna kregen 'de Stampers' nog een paar kleine kansjes, maar de Zuiderburen bleven redelijk makkelijk overeind. In de 2de helft kwamen Dennis en Erik Lemmens in het veld voor Ad en Martien. 'De Stampers', die ook enkele vervangingen hadden doorgevoerd, werden sterker en kwamen steeds dichter bij de goal van Cees.

Na 10 minuten spelen leverde dit dan ook de gelijkmaker op. Hun linkerspits ontsnapte aan buitenspel en schoot de bal in de korte hoek hard binnen. Niet lang hierna kwamen de Zuiderburen zelfs op achterstand. Het was weer de linkerspits die doorbrak aan de zijkant. Hij wilde de bal voorzetten, maar zag tot zijn eigen verbazing (en die van de Zuiderburen-verdedigers) de bal in 1 keer in de goal belanden.

Dit was voor Zuiderburen I het teken om er tandje bij te schakelen. Dat resulteerde in wat kleine kansen. Gijs kreeg net niet genoeg ruimte om goed uit te halen en een schot van Erik Lemmens ging over.
Toch zou de verdiende gelijkmaker nog vallen. Na een steekpassje kwam Tommy voor de goal. Zijn schot werd van richting veranderd, waarna de keeper op het verkeerde been stond, waardoor Tommy zijn tweede goal van de dag maakte en zo nog een punt redde voor de Zuiderburen.

Volgende week krijgen we weer een mogelijkheid om dan wel 3 punten te pakken tegen de Stampers, want dan zijn ze weer onze tegenstander, maar dan voor de beker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *