Zevenklapper voor zuiderburen II tegen Red Coral

Twee ballen

Met een brede selectie (4 wisselspelers) begon Zuiderburen II afgelopen zondag om 11 uur aan het duel met de 'Red Coral'. In de wetenschap dat de caféploeg al 22 tegentreffers moest incasseren en zelf het net nog niet vond in deze prille competitie, werd Zuiderburen II in staat geacht deze wedstrijd te kunnen winnen.

Al vroeg in de wedstrijd maakte Mark, opgesteld als aanvallende middenvelder de intenties duidelijk. Door meteen te storen bij de opbouw van de Red ontfutselde hij de bal van de laatste man, waarna hij een vrije doortocht naar de goal had. Hoewel hij lang wacchtte met het verlossende schot, gaf hij de goallie toch het nakijken: 1-0.
Het was diezelfde Mark die niet veel later op aangeven van Maarten de score verdubbelde. Nog voor de tiende minuut was het zelfs al 3-0. De 'Red Coral' kreeg in de eigen zestien de bal niet weg; via de kluts kwam hij voor de voeten van Bart, die subtiel met buitenkant voet de derde treffer voor Zuiderburen II noteerde.

Ging het in het verleden wel eens stroef tegen de gedoodverfde nummer laatst nu kende Zuiderburen II een ongekende luxe. Mede ingegeven door het zwakke optreden van de tegenstander slaagde de Zuiderburen erin goede combinaties op de mat te leggen. Mark ontpopte zich tot de man van de eerste helft, want de vierde treffer kwam ook van zijn voet. Hij ging goed door na een diepe bal van Michel en schoot knap diagonaal via de tweede paal binnen.

In het kielzog van Mark droeg ook Bart een aardig steentje bij aan de doelpuntenproductie van Zuiderburen II, voor de verandering spelend in het zwart. De 5-0 kwam namelijk van de lange middenvelder, die een corner van Michael in één tijd tegen de touwen schoot.

Na de thee maakten beide doelpuntenmakers, Mike en Michel plaats voor 4 verse krachten. Helaas kwam dit het spelbeeld niet ten goede. Hoewel laatste man/voorstopper Renier achterin nauwelijk op de proef werd gesteld creeërde het team voorin beduidend minder mogelijkheden. Toch kwam de 6-0 er en wel van de voet van Maarten. De jonge nieuweling kapte naar binnen om ruimte voor een schot te maken en vuurde dit vervolgens ook af. Met de precisie van een chirurg viel de bal aan de goede zijde van de paal, buiten het bereik van de doelman.

Hierna werd het spel slordiger. Met name de eindpass was ondermaats bij de Zuiderburen. In de allerlaatste minuut viel nog wel de zevende goal. Frans pikte een afvallende bal op en schoot daarna onberispelijk raak. Door deze overwinning komt Zuiderburen II op een mooie vierde plaats in de ranking, zelfs boven Zuiderburen I. Iets wat al geruime tijd niet meer voorgekomen is. Komend weekend gaat de wedstrijd tegen 'de Rodeho' niet door omdat Zuiderburen II met te veel afwezigen te kampen heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *