Gelijkspel voor Zuiderburen I

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft in z'n tweede wedstrijd van het seizoen al de eerste punten verspeeld. Tegen het team van 'den Driesprong' kwam de ploeg niet verder dan 1-1. Door verschillende afmeldingen waren er maar 12 spelers beschikbaar en toen ook nog bleek dat Harm er 's morgens niet was, moesten de Zuiderburen aan de wedstrijd beginnen zonder wisselspelers.

Men begon wel goed aan de wedstrijd door vanaf het begin goed druk te zetten op het middenveld en de verdediging van de Driesprong. Er kwamen ook enkele kansjes, maar het openingsdoelpunt bleef uit. Zo kwam Tommy na een voorzet van Jannes net te kort en misten schoten van Gijs en Robert de goede richting.

Het doelpunt zou echter aan de andere kant vallen. Na 20 minuten spelen kwamen 'den Driesprong' voor eerste keer gevaarlijk voor de Zuiderburen goal. Cees kon een goed afstandschot nog net overtikken. De daaropvolgende corner kon echter door de Zuiderburen verdedigers onvoldoende weggewerkt worden en de bal werd vanaf 16 meter goed binnengeschoten.

Na rust ging de geel-rode formatie op zoek naar de gelijkmaker. Gijs was het dichtst bij de 1-1. Hij werdt goed vrijgespeeld, maar speelde vervolgens de bal te ver voor zich uit, waardoor de keeper in kon grijpen. Laatstgenoemde deed dat echter niet goed en liet de bal los. Helaas ging de rebound van Gijs van dichtbij in het zijnet.
Even later viel de gelijkmaker dan toch. Ook deze keer zag de nieuwe man tussen de palen bij 'den Driesprong' er niet goed uit. De linksachter van de driesprong speelde, opgejaagd door Robert, de bal hard en door de lucht naar de sluitpost. Die wou de bal wegkoppen maar verkeek zich en kopte de bal zelf binnen.

Er was op dat moment nog voldoende tijd om voor de volle winst te gaan. Deze leek aanstaande toen Jannes na een goede pass van Mark alleen voor de keeper kwam. Maar helaas kwam zijn schot op de paal terecht en kon hij niet meer bij de terugkomende bal.

Daarna waren voor beide teams nog enkele kansen, maar er werd niet meer gescoord. Er werd wel goed gevoetbald en met een beetje geluk had er wel wat meer ingezeten. Volgende week wacht er weer zware wedstrijd. Dan is de Valk de tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *