Zuiderburen 1 boekt eerste uitoverwinning

Trainingsbal

Tot op heden was Zuiderburen 1 er, met uitzondering van een oefenduel, nog niet in geslaagd een wedstrijd op vreemde bodem te winnen. Zondag kwam daar verandering in met de 3-0 winst op directe concurrent de Weebosch 2, ondanks het gemis van enkele vaste waarden, zoals Gijs, Thijs en Mark.
De groen-witten kenden een vliegende start door al in de tweede minuut de leiding te nemen. Een voorzet door spelmaker Mart vanaf de rechter flank werd goed binnengekopt door Martijn. In het vervolg werd stand-in doelman Kevin een aantal malen op de proef gesteld, maar hij redde telkens bekwaam. Met een vrije trap was de Weebosch nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar de bal kaatste via de paal terug het veld in. Slordigheidjes in de opbouw van de Zuiderburen leidden vaak kansjes van de thuisploeg in. Gelukkig kon dit telkens nog gecorrigeerd worden of stond het vizier van de voorwaartsen van de Weebosch niet altijd op scherp. Aan de andere kant was Martijn het dichtst bij een verdubbeling van de marge, maar tot tweemaal toe werd zijn schotpoging geblokt. Zo gingen de teams met een 0-1 stand de rust in.
Na de thee kwam Roel Ralph vervangen als aanvallende middenvelder. Een minuut of 7 na de hervatting werd ook Roy gewisseld en nam Rob diens plaats in als linkerspits. De eerste 10 minuten hadden de Zuiderburen het initiatief, maar daarna kantelde de wedstrijd en drukte de Weebosch de groen-witten steeds verder terug. Er werden verbeten duels uitgevochten in de defensie van de Zuiderburen. Met name Tim manifesteerde zich als een uitstekende mannetjesputter die zijn directe tegenstander vaak de baas was. Ook Kevin kon weer excelleren als goalie. Zo redde hij prima met zijn voeten bij een goed schot in de korte hoek. Ook bracht het aluminium nog een keer redding. Zo overleefden de Zuiderburen een moeilijke fase in de wedstrijd, want met de 1-0 stand bleef de thuisploeg hoop houden. Zo af en toe kwam Zuiderburen 1 er uit via de counter waarbij veelal op de snelheid van Rob werd vertrouwd. De linker aanvaller kwam echter niet verder dan een houdbaar schot in de handen van de keeper.
Laatstgenoemde had echter geen antwoord op het fenomenale schot van Martijn vanaf 20 meter. De goaltjesdief tekende alweer voor zijn vijfde goal van het seizoen, waarvan dit veruit de mooiste was. Het bracht ook weer wat meer rust in het spel van de bezoekers. Tien minuten voor het einde gooide Maurice met zijn nieuwe customized kicksen de wedstrijd helemaal op slot. In de zestien legde hij met een aantal schijnbewegingen twee verdedigers in de loeren waarna hij tot slot ook de keeper passeerde.
Het verzet van de Weebosch was hiermee helemaal gestaakt en de Zuiderburen brachten hiermee het seizoenstotaal op 9 punten. Bovendien was dit ook de eerste clean sheet van het seizoen. Komende zondag wacht weer een directe concurrent, namelijk EDN'56 2, het team dat dit seizoen het meest het netje wist te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *