v.v. Zuiderburen 2 – BES 3

Twee ballen

Na een knap gelijkspel van Zuiderburen 2 vorige week tegen Reusel Sport stond deze week het derde elftal van BES op het programma. Aangezien deze de zevende plaats in de ranglijst bezette, juist onder Zuiderburen 2 die voor aanvang van de wedstrijd zesde stonden, beloofde het een mooie pot te worden.
De Zuiderburen begonnen slordig aan deze wedstrijd en hadden het in de eerste helft moeilijk met het spel van BES. Opvallend was wel dat BES een blunder van Keeper Frits van Sambeeck nodig had om op voorsprong te komen. Frits dook op een bal waarvan de verdediging van de Zuiderburen overtuigd was dat dit een makkie voor hem zou zijn. Maar helaas glipte de bal als een pinguïn ingesmeerd met frietvet uit de handen van keeper Frits waardoor het voor de aanvaller van BES een eitje was om hem in te tikken.
Zoals gezegd was de eerste helft vooral voor BES en kwamen de zuiderburen op vele punten te kort. Met de stand van 0-1 op het bord begonnen de Zuiderburen de 2e helft met een elftal wat door coach Laarakker op een aantal punten gewijzigd was. Dit had het gewenste effect want in de tweede helft zag het voetbal er een stuk beter uit en werden er zeker kansen gecreeerd door de zuiderburen. Een aantal keer werden de snelle spitsen goed weggestuurd en ook viel er geregeld een voorzet goed. Zo kopte spits Marc Smolders een keer goed, maar helaas wel naast en kon diezelfde spits van kansrijke positie (metertje voor de goal) zijn voet net niet goed tegen een mooi voorgezette bal krijg. Tevens werd spits Rob van Gompel een keer in stelling gebracht, maar stuitte helaas op de keeper. Ook Ronnie Goorman, die de laatste weken hier een patent op lijkt te hebben, schoot de bal weer eens tegen het aluminium van de lat.
En zoals het in de wetten van het voetbal wel vaker gaat werd de bal de andere kant in het doel gewerkt. Een vrije trap van net buiten de zestien werd door een speler van BES heel knap via de binnenkant van de paal binnen geschoten. Keeper kansloos, 0-2. En zo mag Zuiderburen 2 het zichzelf aanrekenen dat ze in de tweede helft verzuimd hebben om te scoren en eindigde deze wedstrijd in 0-2. Hierdoor BES de Zuiderburen op de ranglijst voorbijloopt. Coach Laarakker was achteraf natuurlijk ontevreden over de uitslag maar gaf wel aan dat hij in het spel, zeker in de tweede helft, wel een heel aantal goede punten zag waar hij zeker op kan bouwen. Volgende week wacht de ontmoeting uit tegen ZSC 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *