Zuiderburen 1 doet zeer goede zaken

Trainingsbal

Ik dacht laten we de wedstijd Zuiderburen 1 vs. De Bocht ’80 2 is omschrijven, want ik verveel m’n eigen. En trouwens het was eigenlijk ook best wel een spannende pot om naar te kijken.
Het was nu ook eenmaal de nummer 1 tegen de nummer 2 van de competitie: ”De strijd der titanen”. Althans daar leek het toch op.

Weken lang hebben de spelers van het 1e van de Zuiderburen naar deze wedstrijd toe getraind. Allemaal afgetrainde mannen op het veld. Ze moeten de wedstijd winnen om zo de nieuwe koploper op de ranglijst te worden. Trainer Luuk Jansen en zijn assistent coach Toon hebben ook al wekenlang zitten speculeren over de opstelling en de tactiek. Want winnen van de boys van Oirschot, in het rood en in het wit valt nog niet zo mee (ze zijn namelijk al 2,5 jaar ongeslagen).

Luuk en Toon lieten Hun spelers opdraven in een formatie waar ik nog nooit van heb gehoord. Er werd duidelijke taal gesproken in het kleedlokaal en trainer Luuk pepte de mannen nog allemaal even op. 'Niet bang Zijn!', schreeuwde hij. Iedereen was er nu echt helemaal klaar voor. De wedstrijd begon, kansen heen en weer, felle strijd! Met een klein beetje het overwicht voor de zuiderburen. Dat was te merken ook want Zigi, schoot de bal snoeihard met een afstandsschot in de goal. De keeper van de tegenstander had de bal totaal verkeerd ingeschat en schoot over de bal heen: 1-0 voor de Zuiderboy’s.

De supporters stonden te juichen van geluk aan de zijlijn. Ook de 2 coaches waren natuurlijk verschrikkelijk blij. En konden hun geluk niet op. De wedstijd ging verder, de strijd was nog niet gewonnen. Elke speler moest het maximale naar boven halen om de voorsprong te behouden. Het was dan ook maar goed dat het tussendoor even rust werd. De mannen kregen allemaal een lekker warm bakske thee. En konden weer op adem komen.

De tweede helft was een stuk aangenamer om naar te kijken. Want de Bocht moest scoren om op gelijke hoogte te komen. Het was goed dat we die dag achterin Zigi en Bruurs hadden staan. Die mannen hadden laten zien spierballen te hebben en de tegenstander niet zomaar langszij te laten komen, met een paar kansen die Oirschot had kunnen krijgen had het al een paar keer goed geklapt achterin. Ik sta nog van te kijken dat er niemand gewond is geraakt.

Het was een kleine Chinees bij de tegenstander waar voornamlijk het meeste gevaar vanaf kwam. De Bocht ’80 voerde de druk op, en de Zuiderburen kregen het steeds zwaarder achterin. Het leek wel of ze bij de Zuiderburen niet meer naar voren durfden te voetballen. De bal was op dat moment continue op de helft van de thuisploeg, geen goed teken zou je zeggen.
Dat was het ook niet, want na al wat enkele minuten te hebben gespeeld in de 2e helft scoorde de Bocht ’80. Na het niet wegkrijgen van de bal in het strafschopgebied belande de bal na een kluts in de goal: 1-1 stond het nu weer. Dat was niet zo’n goed teken. Al vrij vlug na de aftrap na de 1-1, werd Homm Telecom wegestuurd, alleen op de keeper af. Homm, had de keeper al omspeeld en je zou zeggen dat het 2-1 ging worden. Maar… de keeper deed iets doms. En vloerde “een doorgebroken speler” – een rode kaart zou je dus zeggen. Maar volgens mij had de scheidsrechter zijn kaarten op het nachtkastje laten liggen. Want hij gaf enkel een vrije trap. Metertje of 20 van het doel mocht Tom Peters, Voormalig Fc Eindhoven speler het gaan proberen. Maar dit is ook een van de spelers die nooit gaat trainen en hij schoot dus langs. Dat is jammer want hierdoor bleef het 1-1.

In dat deel van de wedstrijd was het knokken vooral voor de zuiderburen. Ze hadden zichzelf terug in de wedstrijd geknokt. De druk kwam weer wat meer van de Zuiderburen. Er werd er voorin weer eentje gevloerd van de Zuiderburen. Ik weet niet meer wie, maar de Zuiderburen kregen wederom weer een vrije trap. Martijn van Snippe, ging de bal nemen, en krulde de bal met zijn fenomenale linkse been binnen in de linker hoek van het doel.

Iedereen weer blij, want het stond weer 2-1. Frustratie werd zo gekweekt bij de Bocht ’80. Homm Telecom werd gewisseld waarbij het nog bijna rellen was langs de zijlijn. Frank had het aan de stok met de vlagger van de tegenstander. Hij had geluk want hij had bijna een vlag in z’n nek gehad en een 2e knieband bij kunnen kopen. Dat waren dan toch niet de beste verjaardagscadeautjes die je je kunt wensen.
Homm werd trouwens gewisseld omdat hij hoofdpijn had. Er stond namelijk een praatpaal achterin bij de Bocht (bleef heel de wedstrijd aan de praat mee iedereen, praten over van alles enzo).

Maar… verder met de wedstrijd, de Bocht ’80 moest nu weer komen en kwam er nog een paar keer knap uit. Een keer waarbij de kleine Chinees alleen voor de keeper Edwin Oostenbrink uit kwam, en de bal voor het inschieten had. Maar door uitstekend keeperswerk van Edwin werd de bal uit het doel getoucheerd. Phoe.. wat een redding.

Na die kans werd het niet echt heel spannend weer, al was het dat wel want de scheidsrechter leek niet alleen zijn kaarten te zijn vergeten maar ook zijn horloge want het leek wel of er geen eind aan de wedstrijd kwam. Tot onrust aan de zijlijn en mopperende fans van de Zuiderburen, besloot de scheidsrechter daarom ook maar af te sluiten, door maar liefst 2x heel hard op zijn fluitje te blazen. Einde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *