Zuiderburen 2 laat 2 punten achter in Beers

Twee ballen

Afgelopen zondag mocht Zuiderburen 2 aantreden tegen het negende team van de Beerse Boys op sportpark de Klep in Middelbeers. De groen-witten hadden de beschikking over een ruime spelersgroep, die na een reeks verliespartijen snakte naar een overwinning.

De Beerse Boys stonden een plaatsje hoger in de ranking, dus een overwinning was geen vanzelfsprekendheid. De Zuiderburen gingen echter voortvarend van start. De voorhoede proefde al snel dat de laatste linie van de thuisploeg niet oerdegelijk was. De eerste die daar bijna van profiteerde was spits Marc. Hij onderschepte de bal na slordig opbouwen en omspeelde de keeper. Ondanks de scherpe hoek, beproefde Marc zijn geluk, maar de bal belandde in het zijnet.
Later was het de beurt aan Roy om via de linker flank op te stomen. Hij legde goed terug, maar Frans kon er geen goed schot meer uitpersen.

Na een kwartier spelen mocht Roy wél een assist op zijn conto schrijven. Vanaf rechts werd hij ingespeeld door Marc, waarna Roy met een subtiel balletje Frans de vrije doortocht verleende. De routinier bleef rustig oog-in-oog met de doelman en rondde beheerst af. Of zoals keeper Rick het in de rust verwoordde: 'Ook een blinde eekhoorn vindt nog wel eens een nootje'.
Aan het spelbeeld veranderde daarna niet veel. De roodhemden mochten het spel maken en de Zuiderburen loerden op het foutje. Deze tactiek resulteerde bijna in de 0-2, toen Frans op doorzettingsvermogen de keeper passeerde, maar helaas ditmaal de koelbloedigheid ontbeerde om zijn volley richting mee te geven, of op een medespeler af te spelen. Zijn doelpoging ging over.
In het vervolg leverden kansjes voor o.a. Ronnie ook geen verdubbeling van de score op, waar dat in deze fase van de wedstrijd zeker niet onterecht was. Naarmate de rust naderde, deelde de thuisploeg tot tweemaal toe een waarschuwing uit dat het zeker nog niet gespeeld was. Een voorzet vanaf rechts werd van dichtbij tegen de onderkant van de lat geschoten, maar gelukkig ketste de bal terug het veld in. Op slag van rust verdween een kopbal uit een corner net naast het doel van Rick. 

De 0-1 ruststand stemde bij menig Zuiderbuur tot een tevreden gevoel. Al bij al kon het team ook terugkijken op een goede eerste helft. Na de thee betrad Jorg het veld voor de gewisselde Frans. Eerstgenoemde liet zich al snel gelden met enkele goede rushes over de linker flank. Hij was ook het eindstation van een snelle uitbraak over de rechter zijde van het veld. Roy onderbrak daar een aanvalsopbouw van de Beerse Boys en stuurde in één tijd Marc diep. Deze vond met een scherpe voorzet de naar binnen getrokken Jorg, die de 0-2 binnen tikte.
Geen vuiltje aan de lucht, zou je zeggen. Marc werd nog aardig in stelling gebracht om de derde Zuiderburen goal te maken met een boogballetje, maar hierbij was de keeper de dwarsligger en zo stond het halverwege de tweede helft nog comfortabel 0-2 voor de bezoekers.
De tegenstander maakte over het algemeen geen al te gemotiveerde indruk, maar had wel de beschikking over een aantal behendige spelers. Eén van hen werd op het half uur dreigend over rechts, maar Ronnie neutraliseerde dit gevaar met een risicovolle, doch correcte sliding op de bal.
Niet veel later, aan dezelfde kant van het veld, kreeg de thuisploeg een inworp. Door een moment van onachtzaamheid in de defensie, kon een roodhemd het strafschopgebied betreden. Hij werd vervolgens naar de grond gewerkt door Bart, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Voor Rick viel er weinig eer te behalen aan de goed ingeschoten strafschop en voor de Beerse Boys betekende dit weer hoop op meer.

De Zuiderburen raakte de focus kwijt na de aansluitingstreffer en beperkte zich veelal tot het tegenhouden van ballen. Hier slaagde het echter niet in bij een diepe bal op de lange spits, die na rust ingevallen was en qua power zijn teamgenoten oversteeg. Deze troefde de doorgaans sterke John fysiek af en had daarna de vrije doortocht naar het doel. Rick moest het antwoord schuldig blijven op zijn schot in de korte hoek: 2-2. 
De teleurstelling was groot bij de bezoekers, maar toch was er nog een goede kans op de 2-3. Jorg ontsnapte weer eens op links en zag zijn compagnon Roy op rechts meelopen. Zijn bal op Roy was echter te scherp om het doel te bestoken.

Zo moest Zuiderburen 2 genoegen nemen met een punt al voelde het als een verliespartij. Het vizier kan weer op komend weekend. Dan zijn er weer nieuwe kansen op 3 punten als HMVV 5 op bezoek komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *