Zuiderburen 1 mazzelt, en verslaat Dees

Trainingsbal

Nadat Zuiderburen 1 op eigen veld haar meerdere had moeten erkennen in een met 1ste spelers versterkt EDN’56, stond de uitwedstrijd tegen DEES 2 op het programma. De ploeg uit “Wentersel” stond boven de Zuiderburen op de ranglijst.
Dit maakte het samen met de afwezigheid van de geblesseerde Michael, Jules en de afmelding van Gijs een moeilijke uitwedstrijd. Zeker omdat Roy zijn team opnieuw in de steek liet, door niet op te komen dagen.
Met slechts 2 reserves begonnen de Zuiderburen aanvallend aan de wedstrijd. Achterin werd direct 1 op 1 gespeeld in een poging om de strijd op het middenveld te winnen. Dit lukte aardig en het overwicht in de eerste minuten was voor de groen witte. Na een minuut of 10 werd dit overwicht ook in de score zichtbaar toen Maurice die diep gestuurd werd, knap langs 2 verdedigers soleerde en daarna keeper kansloos liet.
Op het middenveld waren het Frans, Martijn en Mart die de dienst uitmaakte. De continue positiewisselingen van dit drietal zorgde voor veel verwarring bij de tegenstander. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Martijn bij een ingooi aan de linkerzijde aan de aandacht was ontsnapt. Wat hij daarna deed was des te verwonderlijker. Met een diagonale volley, die deed denken aan de goal van James Rodriguez een dag eerder tegen Granada, verschalkte hij van de verbouwereerde goalie van Dees.
Bij een 0-2 achterstand gooide Dees de schroom van zich af. Met name de linksachter schoof meer en meer door naar het middenveld. Dit leidde tot enkele afstandsschoten (waarvan Thijs niet warm of koud werd) en gevaarlijke steekballen. Centrale verdediger Kevin kon de meeste steekbalen echter onderscheppen. Bij 1 zo’n steekbal stond de verdediging echter niet goed opgesteld en kon de doorgebroken spits op Thijs af. Die werd vakkundig omspeelt waarna de spits de bal in het lege doel dacht te schuiven. Hij had echter geen rekening gehouden met Michel die terug gesneld was om zijn keeper te helpen.
De druk van Dees bleef echter en uitte zich in een 4 tal corners kort achter elkaar. Thijs heerste in de lucht waardoor verder gevaar uitbleef. Bij een van de spaarzame uitbraken van de Zuiderburen was het opnieuw Martijn die zijn klasse liet zien. Aan de rechterkant van de 16 kapte hij knap naar binnen om vervolgens droog binnen te krullen in de linker benedenhoek. Deze 3de treffer gaf de Zuiderburen wat lucht. Al was het op slag van rust nog bijna 1-3 toen Martijn een corner bijna in eigen doel verlengde. De onderkant van de lat en de attente Frans brachten redding voordat de aanvallers van Dees het laatste tikje konden geven.
Na de thee begonnen de Zuiderburen wat verdedigender en schoof Michel terug in de laatste lijn. Dees begon juist wervelend en met name de naar het middenveld doorgeschoven linksachter zorgde dat het tempo omhoog ging bij de thuisploeg. Dit leidde binnen 5 minuten tot de 1-3. De centrale verdediger van Dees mocht van 22 meter vrij uithalen en liet Thijs kansloos. Nog geen 2 minuten later was de aansluitingstreffer daar toen de verdediging van de zuiderburen volledig opengereten werd en er bij de 2de paal vrij binnengetikt mocht worden. Een aantal koppen bij de Zuiderburen gingen er op dat moment bij hangen. Zeker nadat het 3 minuten later gelijk was toen er op links weer niet adequaat werd ingegrepen en de voorzet op maat was om tot doelpunt gepromoveerd te worden.
De Zuiderburen hadden iets nodig om de energie weer in de ploeg te krijgen. En kregen dit toen Luc zijn debuut mocht maken. De tactische omzetting die dit met zich meebracht, zette Tim centraal op het middenveld tegen de spelmaker van Dees. De angel was daarmee uit de aanvalslust van Dees.
Langzaam kwam er weer meer evenwicht in het spelbeeld. Het was dat de passing bij de middenvelders Mike en Michel niet op orde was, anders had het betere spel bij de Zuiderburen al tot een aantal 1 op 1 kansen met de keeper geleid. Aan de overzijde bleef het oppassen voor de snelheid van de spitsen. En het was te danken aan goed ingrijpen van Thijs dat de Zuiderburen niet tegen een achterstand aankeken.
Beide ploegen gingen tot het gaatje en deze uitputtingsslag leidde tot helse krampen bij uitblinker Martijn. Zijn wissel bracht zowaar nieuw elan in de ploeg. Doordat Ronnie, die terugkeerde in het veld, als een ware terriër zijn duels won. Zorgde de doorgeschoven Kevin er op zijn beurt voor dat er weer meer druk richting het doel van de tegenstander kwam. Het was echter Maurice, die zichzelf herpakt had in het verloop van de 2de helft, die de Zuiderburen de kans op 3 punten verschafte. In de 1 tegen 1 met de keeper deed hij waar hij goed in is, hij omspeelde de doelman en gebruikte het contact dat deze met hem maakte optimaal. Het was Mart die dit buitenkansje benutte waardoor de 3 punten in de tas mee naar de Koster gingen.
Komende week zullen de Zuiderburen constanter moeten spelen wil het een kans maken tegen koploper Hulsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *