Zuiderburen 1 moet meerdere erkennen in EDN ’56

Trainingsbal

De eerste thuisnederlaag voor Zuiderburen 1 is sinds afgelopen zondag een feit. Het team kwam de aanvalsdriften van EDN '56 in de openingsfase niet meer te boven.
De bezoekers uit Haghorst kwamen als een razende uit de startblokken. De groen-witten waren al gewaarschuwd door de doelpuntenproductie van EDN in de eerste 6 wedstrijden van deze competitie. In de eerste 10 minuten van dit duel wist het ook direct 2 keer het net te vinden. Bij het eerste doelpunt keken de verdedigers elkaar aan toen er op de as van het veld een groot gat viel. De spits van EDN aarzelde niet en stormde vrijwel onbedreigd op keeper Thijs af. Laatsgenoemde werd koelbloedig geklopt.
De storm ging daarna niet liggen. In de achtste minuut stond het al 0-2 na een benutte penalty. Deze werd gegeven nadat een aanval onrechtmatig tot stoppen werd gebracht met een overtreding binnen de zestien. Enkele spelers van de thuisploeg reageerden hun ongenoegen over het spel op elkaar af. Dit bracht niet direct de ommekeer. De Zuiderburen mochten in hun handjes klappen dat er door de scheidsrechter geen tweede keer naar de stip gewezen werd. Geleidelijk aan raakte de Zuiderburen gewend aan het spel van de opponent. Halverwege de eerste helft was het team ook dichtbij de aansluitingstreffer. Na voorbereidend werk van Martijn werd Roy aan de linkerkant van het strafschopgebied in stelling gebracht. Met een diagonaal schot passeerde hij de keeper. De bal belandde op de paal en rolde over de doellijn, waarna een verdediger de bal uit de doelmond wegroeide. Of de inzet van Roy de doellijn gepasseerd had was voor niemand goed zichtbaar, maar het leidde niet tot de 1-2. Toch kwam er nieuw elan in de thuisploeg al bleef EDN '56 het betere van het spel houden. Opvallend moment was het uitspelen van de vijandige spits door centrale verdediger Jules terwijl er een zee van ruimte in z'n rug lag. Het liep goed af en de schade werd tot de rust beperkt gehouden.
Na de thee liet EDN het initiatief meer aan de Zuiderburen. De uitbraken van de Haghorstenaren waren echter vlijmscherp. In de eerste 20 minuten vielen er geen noemenswaardige doelkansen te noteren aan beide zijden. Daarna leidde een counter van EDN tot een 100% kans, maar deze werd om zeep geholpen. Op het half uur viel toch de 0-3 al was deze poging nauwelijks kansrijk te noemen. Zwaar gehinderd door Teun en Michel wist de linker aanvaller met het nodige geluk de bal in de verre hoek te krijgen. In het resterende kwartier gebeurde er nog vanalles, maar gescoord werd er niet meer. Teun voegde zich bij Martijn en Thijs die in een eerdere wedstrijd ook geel pakten. De back trok aan de noodrem na weer een snelle uitbraak van EDN.
Martijn kreeg een opgelegde kans om de eer voor de Zuiderburen nog te redden. Een meter voor de goal miste hij de bal volkomen waardoor het 0-3 bleef voor een beter en sportief EDN '56. Aanstaande zondag  is er een nieuwe ronde en nieuwe kansen voor de groen-witte mannen in Wintelre tegen DEES 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *