Zuiderburen 2 brengt seizoenstotaal op zes punten

Twee ballen

Gister stond om 10:00 uur de tweede competitiewedstrijd voor Zuiderburen 2 op het programma. Hierin moest het de strijd aangaan met HMVV 5, waarvoor Michaels broer John uitkomt. Helaas werd het geen broedertwist, omdat Michael van een vakantie in Boedapest genoot.
Het strijdtoneel van deze partij was overigens het sportpark van Hulsel, omdat het veld van de Zuiderburen nog niet speelklaar is. Toen de wedstrijd op punt van beginnen stond bleek een aantal HMVV'ers ook nog niet speelklaar. Als gevolg van een geslaagd feestje de avond ervoor startte de blauwhemden uit Hooge Mierde met 9 spelers (de rest was nog onderweg of lag nog op één oor). De Zuiderburen wisten hier echter niet direct van te profiteren. HMVV 5 leunde op de defensie en liet de groen-witten het spel maken. Frans probeerde met een afstandschot de keeper te verrassen op het natte veld, maar de sluitpost kon de bal tot corner verwerken. Bjorn beproefde een moment later zijn geluk met het hoofd, maar kon niet genoeg kracht aan de bal meegeven. Verder waren de Zuiderburen vooral bezig met op elkaars fouten te wijzen.
Na 25 minuten bracht Michel spelmaker Ralf in het veld. Hij trok het spel meer naar zich toe. Het was echter Frits die de 1-0 voorsprong inleidde met een diagonaal schot. De keeper kon de bal niet klem pakken waarna Frans bij de tweede paal de rebound binnen kon tikken. Niet veel later verdubbelde linker spits Jorg de score met een droge knal, nadat hij goed vrijgespeeld werd door Marc. In de slotfase herhaalde Marc dit met een subtiele voetbeweging na een inworp. Dit voorbereidende werk verdiende een doelpunt, maar ditmaal trof Jorg het zijnet. Inmiddels was het team van HMVV gegroeid tot een tiental.
Na de thee was het 11-tegen-11 en begon HMVV voortvarend. John greep enkele keren resoluut in om potentieel groot gevaar in de kiem te smoren. Gelukkig duurde de Mierdse storm niet heel lang en kon Zuiderburen 2 zich herpakken. Met name Frits ontpopte zich meer en meer als spil van het elftal. Hij bood zich continue aan en ontlastte Ralf op het middenveld. Er ontstonden ook nieuwe kansen voor groen-wit. Als het team wat doortastender was geweest had het de wedstrijd al lang en breed in het slop moeten gooien.
Een mooie volley van Marc na een flitsende uitbraak belande jammerlijk op de knuisten van de doelman. Tien minuten later dacht Jorg de 3-0 te scoren met een boogballetje over de keeper. Deze kon echter net bij de bal.
In de slotfase werd het daardoor nog spannend. Een offensieve blauwhemd besloot aan te leggen voor een solo en passeerde al doende enkele Zuiderburen, die verzuimden in te grijpen. Hij besloot zijn dribbel met een schot waarop keeper Rick zich gewonnen moest geven. Verder dan deze eretreffer kwam HMVV niet en zo won Zuiderburen 2 ook haar tweede wedstrijd met 2-1. Tegenstander van komende week is Hapert 6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *