Zuiderburen 2 wint krankzinning openingsduel

Twee ballen

Afgelopen zondag stond om half 3 voor Zuiderburen 2 de seizoensouverture tegen Brabantia 12 op het programma. De spelers van Zuiderburen 2 hadden zich vooraf al verwonderd over het vreemde tijdstip waarop ze de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen moesten spelen.
De verwonderingen hielden niet op bij het vreemde tijdstip, dat je eerder bij selectie-elftallen zou verwachten. Bij aankomst op het mooie complex in Strijp (Eindhoven) bleek het bestuur van Brabantia nog zoekende naar een scheidsrechter. Twee scheidsrechters bleken eerder die dag afgezegd te hebben en ons werd zelfs de vraag voorgelegd of wij een leidsman ter beschikking konden stellen. Om half 3 bleek men toch iemand uit de eigen gelederen gevonden te hebben.
Kort daarvoor hadden de groen-witten, die aangevuld werden met enkele spelers van Zuiderburen 1 (Mart, Roy, Rob en Kevin), zich nog verbaasd over het feit dat de broeders van Brabantia 12 pas 5 minuten voor aanvang het kunstgrasveld betraden, nadat een intern akkefietje bij de thuisclub aan de zijlijn, bijna escaleerde.
De vraag was hoe de onbekende tegenstander zich in het veld zou manifesteren. Dat werd snel duidelijk. Het team bestond louter uit opgefokte individualisten en het was zaak voor de Zuiderburen zich niet mee te laten slepen in de grimmige sfeer die vanaf het eerste fluitsignaal heerste. Al snel bleek dat Zuiderburen 2 veel meer een team was dat voor elkaar streed. Zo ontstonden al snel kansen voor de spitsen Roy Bierens en Jorg. Halverwege de eerste helft had laatstegenoemde de ideale gelegenheid om de score te openen toen hij op de as van het veld vrijgespeeld werd. Hij schoot echter op de vuisten van de Brabantia keeper.
De tactische onkunde en het feit dat de thuisploeg als los zand aan elkaar hing, zou de Zuiderburen wel in de kaart spelen, zo was de algehele overtuiging aan Zuiderburen kant. Toch wist groen-wit het net niet te laten bollen in de eerste helft, die veel te vroeg afgefloten werd door de gelegenheidsscheidsrechter. De achterhoede van de Zuiderburen kon ook niet in verlegenheid gebracht worden en daardoor lag alles nog open voor het vervolg van de partij.

Na de thee was invaller Roy van Limpt het dichtst bij de openingstreffer toen hij na een goede actie kiezelhard op de paal schoot. Zijn collega van het eerste Mart leidde eveneens een gevaarlijke aanval in toen bij op de achterlijn enkele Brabantia-spelers dolde. Er kon echter niet afgedrukt worden. Ook Roy Bierens' poging ging voorlangs. Aan de andere kant moest Rick zich strekken bij een afstandschot in de rechter benedenhoek, maar veel verder kwamen de rood-blauwen niet.
Nog meer dan in de eerste helft schuwde de thuisploeg het fysieke geweld niet. Grootste slachtoffer hiervan was Rob. Hij werd gemeen neergehaald nadat zijn directe opponent het niet kon verkroppen dat Rob hem te snel af was. Het natrappen (3x) was de scheidsrechter klaarblijkelijk ontgaan, want hij hield het enkel bij een corner (?) voor de Zuiderburen, waar veldverwijdering van de Brabantia back meer dan op zijn plaats was en uiteraard een vrije trap voor groen-wit. Rob kon niet verder en werd vervangen door Frans.
Kort daarna kreeg Brabantia ook nog een penalty toegekend, ondanks dat de aanvaller zich opzichtig liet vallen in een duel met John, die al de hele partij heerste in de defensie. Dit buitenkansje werd benut maar het spel van Brabantia bleef in het vervolg zeer onfair. Enkele Zuiderburen spelers speelden met de gedachte het voor gezien te houden ('omdat dit niks met voetbal te maken had'), maar de rug werd gerecht.
En de Zuiderburen kwam ook terug in de wedstrijd. Bij een diepe bal van achteruit door Joost, ontsnapte Roy Bierens aan de buitenspelval. Waar de Brabantia spelers moord en brand schreeuwden liet de arbiter doorgaan en bleef Roy koelbloedig oog-in-oog met de keeper. Hij omspeelde de sluitpost en schoot de bal in het netje.
In een volgende fase liet Brabantia zich weer van haar slechte kant zien. Nadat Frits weer eens een duel won (zoals de meesten) werd hij in zijn gezicht gespuugd door zijn directe tegenstander. Dit keer kon de scheidsrechter niks anders doen dan de speler van het veld te sturen (overigens zonder kaart want die had hij niet). Door dit incident nam de wil om verder te spelen bij de Zuiderburen nog meer af.
Toch werd de wedstrijd vervolgd en gelukkig maar, want routinier Frans zorgde ervoor dat de 3 punten mee naar Reusel gingen. Nadat Roy van Limpt goed stoorde in de opbouw van Brabantia wist Frans de bal te ontfutselen. Hij zocht direct de weg naar de goal en passeerde subtiel de uitgekomen goalie. Ook de tweede helft duurde geen volle 45 minuten, maar daar hadden de groen-wit hemden maling aan met deze voorsprong.

Hiermee werd dit varkentje dan toch gewassen waarna de Zuiderburen de zondag afsloten met een etentje bij sponsor Brasserie La Gare, waar nog flink nagekeuveld werd over deze bizarre wedstrijd. Komend weekend staat de confrontatie met HMVV 5 op het programma. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Hulsel omdat ons hoofdveld nog niet gereed is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *