Zuiderburen 2 gaat onderuit bij Terlo 5

Twee ballen

Na de nederlaag van vorige week uit tegen Casteren 2, was de Zuiderburen 2 gewaarschuwd voor de volgende tegenstander Terlo 5. Terlo stond na 6 wedstrijden op 7 punten in de middenmoot, en zou dus voor de club uit Reusel in te pakken zijn.

Het begon allemaal al niet zo best aangezien we bij het samenkomen bij de Koster aan de gesloten deur stonden en zo het heerlijk bakkie zwarte goud aan onze neus voorbij zagen vliegen. Het was daarnaast ook nog afwachten of dat iedereen op tijd aanwezig zou zijn aangezien er een aardig deel van de club een feestje had. Zo hadden er een paar een verjaardagsfeest van onze speler, coach, pinchhitter, mascotte Frans job gehad. Deze feestgangers oogden op het eerste gezicht fris en fruitig. Dat bleek bij een tweede deel dat in één of andere bunnybar gezeten hadden toch wel anders te zijn. Maar veel respect ze waren stuk voor stuk aanwezig en op tijd.
Verder was het onzeker of Carl, die bijna vader gaat worden, aanwezig zou zijn, maar de baby bleef nog even zitten. We misten voorhoedespeler Roy die was al meerdere malen gebeld en het zag er even naar uit dat we de klus zonder hem moesten klaren. Aangezien we de Kkoster niet inkwamen hadden we ook geen ballen. Michel ging op pad en was uiteindelijk bij de Rodeo succesvol. Onderweg naar Terlo was het toch nog Roy die wakker was geworden uit zijn droom en kon samen met Frans nog ruim op tijd zijn voor de altijd uitgebreide gezamelijke warming up.

Toen werd de opstelling voorgelezen (van achter naar voren en van links naar rechts}: Rick – Michael, John, Joost, Leon – Bjorn, Michel, Ralf, BartJorg, Roy. Verder hadden we een bank waar menig team jaloers van zou zijn Frits, Ronnie, Marc en Carl. Vanaf de aftrap was het de Zuiderburen dat voor het meeste gevaar zorgde met al meteen verschillende kansen voor Jorg en Roy. De verdeging stond goed en Terlo kwam er niet door; toch was er in de eerste helft 1 bal die erover gegooid werd waar Rick in eerste instantie dacht uit te komenmaar uiteindelijk toch besloot terug de goal in te gaan, waardoor het erop leek dat Terlo de 1-0 binnen zou schieten. Met een katachtige manouvre van Rick legde hij de bal stil aan de grond met zijn linker arm. Frits werd vervolgens ingebracht voor Bjorn die aardig in botsing was gekomen met de tegenstander. Marc kwam er op hetzelfde moment in voor Roy. Frits kreeg ook nog een aantal kansen in de eerste helft. En ook de aanvallers Jorg en Marc konden er niet voor zorgen dat de groen-witten met een voorsprong de rust in gingen.
Na een heerlijk bakkie thee en een paar wijze woorden over hoe en wat in de tweede helft, gingen we weer terug naar het veld. Carl is er voor Joost in gekomen en Ronnie voor Leon. Na het fluitsignaal van de tweede helft was het Terlo dat feller begon. Ze wonnen duels en de Zuiderburen kon niet voorkomen dat na een paar kansen van Terlo dan ook de 1-0 binnengeschoten werd. Niet verdiend als je naar de eerste helft kijkt maar daar koop je niks voor!
Iedereen werkte hard maar het lukte allemaal niet. Er werd nog wat terug gewisseld om te proberen nog wat te forceren. Zo schoot Leon nog hard richting de goal maar zijn schot werd er goed uitgehouden door de keeper van Terlo die zo leek het de boodschap op zijn shirt niet zou navolgen ('Nooit de 0'). De stand zou zo blijven: 1-0. De teleurstelling was van de gezichten van de Zuiderburen af te lezen. Deze wedstrijd zal door velen snel vergeten willen worden. De laatste 2 potten zijn met 1-0 verloren en zo snakken de Zuiderburen naar punten om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen. Volgende week gaan ze het opnieuw proberen, thuis tegen Bergeijk 8 die op de laatste plaats in de competitie staan. De mannen van Zuiderburen 2 zullen er vol gas op moeten gaan om en mooi resultaat te behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *