Zuiderburen 2 houdt punt over aan boeiend voetbalgevecht

Twee ballen

Op een drassig thuisveld mochten de mannen van Zuiderburen 2 na 2 weken rust weer opdraven. Dit keer voor een krachtsmeting met lijstaanvoerder Steensel. Na een onrustig begin van de wedstrijd kreeg de thuisploeg steeds meer de overhand.

Achterin stond het goed met mandekkers John en Frits. Doordat Steensel met 3 spitsen speelde, was er steeds een goede afstemming nodig tussen Carl, Ralf en Michel. Deze was uitstekend waardoor er in balbezit een overtal gecreëerd werd op het middenveld. De balvaste spits van Steensel werd hierdoor gedwongen om veel verdedigende meters te maken. Mogelijk was dit mede aanleiding voor zijn vroege wissel.
De eerste serieuze kans voor de thuisploeg kwam na 20 minuten. Na een goede opbouw vanaf Rick werd Michel op het midden ingespeeld. Hij draaide weg bij zijn tegenstander en bezorgde de bal bij de vrijstaande Ralf. Die zocht met een scherpe steekbal zijn broer. Jorg was met zijn snelheid zijn tegenstander te snel af. Zijn harde schuiver ging echter rakelings voorlangs waardoor het 0-0 bleef.

"Jorg

Bij een volgende aanval ging de bal van voet naar voet beginnend op de linkerkant om uiteindelijk bij de diepgaande Ronnie op rechtsbuiten uit te komen. Zijn voorzet goede voorzet werd door Marc op waarde geschat. Hij kon zijn kopbal helaas net niet genoeg richting mee geven om de keeper aan het werk te zetten.
Ook Steensel kwam gedurende de eerste helft steeds beter in het spel. Met vooral diepe ballen van achteruit werden de snelle spitsen gezocht. De meeste aanvallen werden door John of Frits in de kiem gesmoord. Een aantal keer wel ten kosten van een corner. Dit bleek een gevaarlijk wapen van de tegenstander te zijn. De ballen werden hard voorgegeven en kwamen gevaarlijk achterin de 5 meter terecht. Bij een van deze corners was het Frits die uiteindelijk vlak voor de doellijn zijn lengte gebruikte om de bal weg te koppen.
1 keer was de uitploeg de verdediging van de groen-witten te snel af. Het was echter Rick die de spits met zijn imposante lichaam angst aanjoeg waardoor deze een slap rollertje langs de goal produceerde.

Hierdoor gingen de ploegen met 0-0 aan de thee. Na de thee kwam Bart op linkshalf de goed spelende Bjorn vervangen. 5 minuten later liet de nog zieke Roy zich vervangen door Martijn. Waar de Zuiderburen het overwicht hadden tijdens het eerste bedrijf was Steensel na de rust de sterkste ploeg. De hele ploeg werkte keihard om Steensel van het lijf te houden en met name John en Carl speelde uitstekend zodat ingrijpen van Rick onnodig was.
Met snelle uitbraken bleven de Zuiderburen zelf ook voor gevaar zorgen. Een van deze uitbraken leiden tot een ingooi bij de linker cornervlag. De bal werd bij Jorg in zijn voeten  gegooid. Die probeerde met zijn rug naar de goal weg te draaien van zijn tegenstander. Deze gebruikte handen en voeten om dit te voorkomen. Aanleiding genoeg voor de scheidsrechter om te fluiten voor een penalty. Marc wist wel raad met deze mogelijkheid: 1-0 voor de Zuiderburen. De reserves waren echter te ingespannen aan het meeleven om de goaltune in te starten.

"Een

Na deze voorsprong gingen de Zuiderburen iets behoudender spelen. De moegestreden Ralf ging naar de kant voor Bjorn. Michael was even daarvoor Ronnie al komen aflossen.
Door de gewijzigde speelstijl en de extra druk van Steensel moesten de Zuiderburen achteruit. De slidings van John, Carl en de meeverdedigende Jorg zorgde er echter voor dat de tegenstander uit de 16 gehouden werd.
Eén keer was de linkerflank van de Zuiderburen echter niet op haar plaats. De rechtshalf van Steensel werd diep gestuurd. Zijn voorzet werd binnengegleden door de instormende linksbuiten. John die een erg goede wedstrijd speelde kwam een teenlengte tekort om de bal te blokken. De terechte 1-1 stond op het scorebord.
In de resterende minuten ontbeerde het beide ploegen aan kracht om een slotoffensief in te zetten. Na het laatste fluitsignaal mochten de met modder besmeurde voetballers eerst op de foto. Alvorens ze de welverdiende douche opzochten. Komende week staat de wedstrijd tegen de Valk op het programma. Als de groen-witten dezelfde wil om te winnen tonen als vandaag kan dit met vertrouwen tegemoet gezien worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *