Zuiderburen 2 komt goed uit de startblokken

Twee ballen

De competitie van het seizoen 2017-2018 is gister officieel van start gegaan. Voor Zuiderburen 2 stond er op deze zonnige zondag een uitwedstrijd in Eersel op het programma. Met een brede selectie reisde team 2 van de Zuiderburen af naar het kerkdorp alwaar om 12:00 uur afgetrapt werd tegen EFC 9.

De openingsfase van de wedstrijd liet de thuisploeg het initiatief aan de groen-witten. Zo ontstond er al snel een aardige kans voor Frans, maar hij stuitte op de voeten van de doelman. EFC kroop hierna wat meer uit haar schulp en bouwde met name op via de rechter flank. Hier kreeg het na 10 minuten een inworp. Deze kwam terecht bij de behendige kleine spits, die niet aarzelde en uit de draai ineens op doel schoot. Buiten bereik van Rick viel de bal binnen bij de tweede paal. Zuiderburen 2 kon in de achtervolging, maar wist de achterstand al snel ongedaan te maken. 
Het was Roy die aan de basis stond van de gelijkmaker. Als vanouds sleurde hij op de linker flank. Waar hij eerder een poging over schoot ging hij nu voor de voorzet. Deze werd op de as vergeefs onderschept waarna de inlopende Frans met een gericht schot de goalie van EFC 9 wist te passeren. De Zuiderburen bleven hierna de nodige arbeid verrichten en legden bij tijd en wijle aardige combinaties op de mat. Kansjes waren er uit een corner en ook Ronnie dook gevaarlijk op in het vijandelijke strafschopgebied.

Hoewel Zuiderburen 2 een licht overwicht creëerde, liet de thuisploeg niet zomaar over zich heen lopen. Het bleef dan ook oppassen voor de tegenstoten van de roodhemden. Bjorn hielp de thuisploeg bijna aan een voorsprong met een slordige pass in de voeten van een EFC'er, maar het liep gelukkig goed af.
In de slotfase van de eerste helft kwam Zuiderburen 2 verdiend op voorsprong. Een corner werd in eerste instantie nog afgeslagen, maar toen de bal weer bij de nemer Ralf terug kwam, leverde hij een perfecte voorzet af bij de tweede paal. Hierop reageerde Bart net wat allerter dan zijn bewaker en zodoende kon hij van dichtbij de 1-2 tegen de netten jagen. Een fijn gevoel zo net voor de thee!

Leon, Michel en Jorg waren na de rust het veld in gekomen voor Carl, Bjorn en Frans. De eerste 23 minuten na de hervatting leverden geen doelpunten op voor beide teams.In het laatste deel was het echter spitsuur voor de Eerselse doelman. De 3-1 door Marc was de mooiste treffer van de dag. Na een snelle combinatie stuurde Roy in één tijd Jorg diep op links. De jongste Panjoel zocht de achterlijn op en bediende spits Marc op maat. Laatsgenoemde aarzelde dan ook geen moment en joeg de bal vanuit de lucht kiezelhard tegen de touwen.

Kort hierna braken the moments of fame voor de weer ingevallen Bjorn aan. Net als bij de gelijkmaker in de eerste helft stond Roy aan de basis van deze doelpunten. Bij de 1-4 werd hij diep gestuurd op recht. Vervolgens legde hij goed terug op Bjorn, die de rust bewaarde en met links het gaatje rechts van de keeper vond. Luttele minuten later was het aanval over de andere flank waar Roy zijn tegenstander z'n hielen liet zien. Even was er de gedachte om voor eigen succes te gaan, maar op het laatste moment zag hij dat Bjorn er op de as beter voor stond.  Resultaat: de derde assist voor Roy, het tweede doelpunt voor Bjorn en een eclatante 1-5 voorsprong voor de Zuiderburen.

Met deze ruime voorsprong was de kous nog niet af. Daar waar Jorg verzuimde om de voorsprong in de slotfase naar 1-6 te tillen (het beoogde boogballetje over de keeper mislukte), slaagde zijn oudere broer Ralf daar wel in. De gevestigde orde wist elkaar makkelijk te vinden bij dit doelpunt. Frans vond met een inworp zijn maat Michel die de bal daaropvolgend klaarlegde voor de vrijlopende Ralf. Met een droge schuiver in de korte hoek beloonde hij zijn goede wedstrijd met een doelpunt.

Kortom een bijzonder mooi resultaat om de competitie mee te beginnen. Waar het team staat is in dit stadium echter nog moeilijk te zeggen. Op de ranglijst bezet het in ieder geval een week de eerste plaats. Komende week wordt de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Bergeijk 6 om 10:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *