Zuiderburen 2 sluit competitie af met dubbele cijfers

Twee ballen

Met maar liefst 10-0 heeft Zuiderburen 2 gistermorgen het seizoen 2016-2017 afgesloten. Na de matige vertoning van vorige week tegen hekkensluiter Gestel was ook nu een laagvlieger de opponent, namelijk Bergeijk 8. Dit keer ging het van een leien dak bij de groenhemden.
Kort na het eerste fluitsignaal werd met een aantal vuurpijlen ook het startsignaal voor deze feestdag gegeven. De afsluiting van het seizoen is traditioneel een feest ongeacht of er gewonnen of verloren wordt. Bergeijk wilde er echter graag aan meewerken dat het seizoen met winst afgesloten zou worden, want al snel bleek dat de thuisploeg veel ruimte weggaf om te voetballen.

Na 10 minuten lag de bal voor de eerste keer in het netje achter de Bergeijkse doelman. De defensie kreeg de bal niet weg na een corner en deze belandde voor de voeten van Frans die met een beken schuiver de verre hoek vond. Niet veel later verdubbelde linkerspits Jorg de score. Bergeijk leek een aanval van de Zuiderburen afgeslagen te hebben, maar Jorg ontfutselde zijn tegenstander de bal en verschalkte van afstand de keeper die uit positie was.
Ondanks de snelle achterstand bleef Bergeijk proberen van achteruit op te bouwen, maar door de jagende voorhoede van de Zuiderburen ontstond er veel onrust in de verdediging. Dit leverde niet direct een doelpunt op, maar wel een aantal kansjes. De 0-3 kwam van de voet van de ingevallen Marc. Na en aantal keer teruggefloten te zijn geweest voor buitenspel, anticipeerde hij nu goed op een prachtige lange trap van de eveneens ingevallen Ralf. Marc wist hier wel raad mee en passeerde met een subtiele voetbeweging de doelman.
Ook bij het vierde doelpunt was Ralf de aangever. Hij stuurde op rechts zijn broer de diepte in die met een diagonaal schot voor de tweede keer doel trof. De avond ervoor had de jongste Panjoel aan de voorzitter beloofd er drie te gaan maken en in de eerste helft was hij al aardig op weg. 
Vijf minuten voor het rustsignaal was er weer defensief gestuntel bij de geelhemden. Een matige voorzet vanaf rechts leek een prooi voor de voorstopper maar deze liet de bal onder zijn voet door glippen waarna Bjorn eenvoudig de bal tegen de touwen kon schuiven. Met een 5-0 voorsprong gingen de ploegen aan de thee.

Het eerste kwartier na de hervatting leek de honger van de bezoekers enigszins gestild. Er werd slorig met het balbezit omgegaan. Bij tijd en wijle kwam Bergeijk er ook een paar keer gevaarlijk uit. Zo kon Michael ternauwernood redding brengen bij een counter. De bal trof de paal, maar Rick hield zijn doel schoon. Ook Frits en John moesten een aantal keer in verdedigend opzicht alle zeilen bijzetten om het geel-blauwe gevaar te ontmantelen, maar ze slaagden hier uiteindelijk goed in. Na de eerste 15 minuten begon het weer beter te draaien. Na Jorg lukte het ook Marc om zijn tweede van de ochtend te scoren. Zijn schot was recht op de keeper, maar die hielp een handje mmee en liet de bal glippen.
De in de rust gewisselde Jorg kwam er na 20 minuten in voor Frans. Prompt deed hij ook weer een duit in het zakje door de 7-0 binnen te schieten. Collega aanvaller Roy stond nog droog een leek daar een eind aan te gaan maken toen hij zijn directe tegenstander de hielen liet zien. Zijn pegel verdiende meer, maar spatte op de lat uiteen. Kort daarna liet hij zijn bewaker weer staan alsof hij er niet stond. Met een sliding werd Roys doelpoging geneutraliseerd, maar de aanvaller raakte daarbij wel licht geblesserd. Hij werd met wat water en een heid van Joosts peuk opgelapt, maar moest zich een minuut later toch laten wisselen . De gretige Frans maakte zijn rentree.

De routinier stond een minuut later op de goede plaats toen hij de bal aangespeeld kreeg van Ralf na een vlotte aanval. Het was voor hem een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten: 8-0. De 9e treffer zou even later ook volgen en kwam op naam van Marc, die daarmee ook zijn derde maakte in navolging van Jorg. Reserve Joost had er ondertussen een sport van gemaakt om de doelpuntenmakers op ludieke wijze om te roepen.
De begeerde tiende goal kwam op naam van Michel die even naar zijn goede voet draaide en met een afstandschot de linker benedenhoek vond.
Op een mooiere manier kun je het seizoen sportief gezien niet afsluiten. Bergeijk vond dat schijnbaar ook en trakteerde de spelers op een blad bier in de klaadkamer. Nadat de manschappen een aantal pilsjes gedronken hadden en een broodje genuttigd hadden vertrok de groen-witte bende naar Reusel met de huifkar. De sfeer zat er goed in, alsof het kampioenschap behaald was. Dit was echter een aantal weken geleden al naar Eersel gegaan. Met 35 punten uit 20 wedstrijden eindigt Zuiderburen 2 op een zesde plaats, net zoals Zuiderburen 1 en 3. Tijdens de terugrit in de huifkar bleek dat alle Zuiderburen teams deze zondag gewonnen hadden. Dit werd nog voorzichrig gevierd tijdens de Zuiderbuurbecue op het sportpark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *