Zuiderburen 2 weet Gestel 5 niet voor de 2e maal te verschalken

Twee ballen

Op de laatste dag van april, mochten de mannen van Zuiderburen 2 opnieuw aantreden tegen de voetballers van Gestel 5. Twee weken was er niet gevoetbald en met schitterend weer hadden de mannen zich verheugd om de grasmat weer eens te mogen betreden.

De mannen uit Reusel kenden deze tegenstander uit Eindhoven nog goed, vanuit hun vorige confrontatie, waarin Gestel met 3-0 werd verslagen. Met vol vertrouwen werd dus weer naar deze zondag toegeleefd. De top 3 was al enige tijd uit het zicht geraakt, maar met hun huidige 6e plaats, was er nog een mogelijkheid om in de laatste wedstrijden van het seizoen te stijgen naar de 4e plek. Hiervoor moest er wel 2 maal gewonnen worden en moesten Casteren en dorpsgenoot Reusel Sport punten laten liggen.
Om 12 uur werd er afgetrapt op het sportpark in Reusel. Er was een nieuw gezicht verschenen aan de zijde van de Zuiderburen. Dit nieuwe gezicht was Rick van Hoof, die zich volgend seizoen bij dit elftal, in de kijker gaat proberen te spelen. De reden van zijn vervroegde debuut, kwam omdat Frans Jansen en Michael Bogaerts zich beschikbaar hadden gesteld voor Zuiderburen 3.

Kort na de start van de wedstrijd, was te merken dat iedereen nog wat zoekende was. Het soepele spel, wat de groen-witten al verschillende malen dit seizoen had laten zien, was nog niet volledig terug te vinden. Dit leidde tot een redelijk gelijk opgaande voetbal pot, waarbij er kansen ontstonden voor beide teams. Het was duidelijk dat dit geen gemakkelijk pot zou gaan worden. Onverwacht stond er ineens 0-1 op het scorebord. Een door de nummer 9 versierde vrije trap, werd door Gestel de zestien in gewerkt. In eerste instantie werd de bal verwerkt door een groenhemd, maar de afvallende bal belande perfect voor de voeten van een Gestelnaar, die de bal met gevoel in de korte hoek wist te prikken. Dit was dus het scenario, wat de Zuiderburen niet hadden verwacht.
Toch kreeg de thuisploeg in het vervolg enkele kansen, waarbij sommige een doelpunt hadden verdient. Roy kwam enkele malen gevaarlijk door de verdediging en schoot enkele keren rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Later was Jorg ook dichtbij zijn doelpunt, maar deze jongen had niet voldoende lengte om een gevaarlijke voorzet van Michel binnen te knikken. Ook Leon had de kans om de Zuiderburen weer op gelijke hoogte te brengen. Hij had de mogelijkheid om een afvallende bal, vlak buiten de zestien op goal te werken. Jammer genoeg belande de bal niet voor zijn sterke been, waardoor deze kans geen doelpunt opleverde.
Vlak voor rust, kregen de geelhemden ook nog een kans van formaat, maar onze sluitpost Koko, wist zijn doel voldoende te verkleinen. Na de thee kwamen er verschillende nieuwe gezichten in het veld. In de rust was de 1e helft besproken en het was duidelijk dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. Wel moesten er nog 2 doelpunten gemaakt worden. Niets was minder waar, kort na de rust. Want Gestel wist vanuit een vrijetrap op eigen helft, de bal in de zestien meter te pompen, waarna de spits zijn 2e doelpunt van de dag mocht aantekenen.
Het werd nu nog een lastige klus om resultaat te gaan boeken, met een 0-2 achterstand. Wel leken de Zuiderburen enkele minuten na de 2-0 de overhand te krijgen. Dit, omdat een Gestelnaar een charge beging, waardoor hij de gele kaart te zien kreeg. Het was dus 10 tegen 11. Niet veel later beging Frits ook een overtreding en kreeg hij ook de gele kaart gepresenteerd. Dit was dus een domper.
Plots waren het Jorg en Roy die door de verdediging van de tegenstander kwamen, waardoor men terug in de wedstrijd kwam: 1-2. De Reuselnaren wilden alles op alles zetten om toch minimaal een punt in de wacht te slepen. Zo werden er nog verschillende malen verse krachten in het veld gebracht en ontstonden er opnieuw verschillende kansen voor de thuisploeg. Zo was er voor Bjorn een kop kans, vanuit een afgemeten voorzet van Ronnie Goorman, maar hij kon niet voldoende kracht achter de bal zetten, om de keeper te verschalken.

Vele hoekschoppen kregen de Zuiderburen deze wedstrijd, maar deze zorgden zelden voor gevaar. Totdat in de extra speeltijd, kort nadat voor wederom een Gestelnaar door een gele kaart het veld moest verlaten, de Zuiderburen nog enkele hoekschoppen verdienden. Het was de laatste minuut en dus besloot Rickert zijn doel te verlaten en de zestien van de tegenstander op te zoeken om wat extra gevaar te stichten. Na 2 hoekschoppen zonder gevaar moesten de Gestelnaren opnieuw een corner weggeven. De 3e hoekschop viel voor de voeten van onze doelman Rick Laureijs die abrupt reageerde en de bal als een komeet tegen de touwen joeg.
Het was niet te geloven wat hier gebeurde en de bank kon het ook niet bevatten. Oud Heraclied Martin Pieckenhagen zou als één van de weinigen begrijpen wat onze goalie toen doormaakte. Van vreugde showde hij zijn goddelijke lichaam aan de spelers, de toeschouwers en sprintte hij het veld rond. Vanuit betrouwbare bron werd vernomen dat de spelersvrouwen begonnen te blozen en spontaan begonnen te druppelen van opwinding. Het was dus ongekend wat hier gebeurde.

Direct na de aftrap, floot de scheids de wedstrijd af en eindigde deze voetbalpot, die zeker de boeken in gaat als de wedstrijd van Rick, in een 2-2 gelijkspel. Ondanks, dat het resultaat wat teleurstellend was en de 4e plek nu definitief uit het zicht is geraakt, werd de wedstrijd met plezier en verschillende flessen bier in de Zuiderzon geëvalueerd. Volgende week staat de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. De 5e plek is nog haalbaar, maar lijkt zeer lastig te gaan worden. De Zuiderburen gaan hun laatste wedstrijd op bezoek bij Bergeijk en hopen hier wel het gewenste resultaat te gaan behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *