Zuiderburen 2 veel te sterk voor de Weebosch 5

Twee ballen

De wedstrijd tegen de Weebosch was een 6 punten wedstrijd. Beide teams hadden uit de voorgaande 3 duels 6 punten verzameld. De ploeg die deze wedstrijd zou winnen haakt aan bij de top, de andere zakt terug naar de middenmoot.

Doordat Rick de voorkeur gaf aan een dagje vissen in Frankrijk in plaats van voetballen met de toppers van Zuiderburen 2. Mocht Frits zijn keeperskunsten weer eens vertonen.
Met de aanvallende opstelling van Roy, was het voor iedereen meteen duidelijk wat de bedoeling was deze ochtend. Vanaf minuut 1 zetten de Zuiderburen dan ook druk op de bezoekers uit de Weebosch. Doordat Michael, Carl en Joost achterin makkelijk op de been bleven werd het druk zetten ook mogelijk gemaakt. De Weebosch probeerde het balletje rond te laten gaan, maar kwam mede hierdoor, niet veel verder dan de middenlijn.
Na 15 minuten werd de bal door Ralf veroverd op zo’n 30 meter van de goal. Intuïtief zocht hij met een scherpe voorzet direct naar zijn broer en linksbuiten Jorg. Die voelde dit feilloos aan, nam de bal goed mee ne ronde beheerst af. 2 minuten na de 1-0 dachten de groen-witte op 2-0 te komen toen Marc een scherpe corner van Roy binnen knikte. Na enige twijfel bij Scheidsrechter Mart, werd toch besloten om de treffer af te keuren. Mogelijk dat Mart nog enige last had van de boerenovertrek van zijn dochter de dag ervoor ":wink:".

De Zuiderburen zochten vaak de rechterkant, waar Marc als buitenspeler voor het nodige gevaar zorgde. Sporadisch werd Bjorn op links aangespeeld. Na 25 minuten toonde hij echter aan dat dit wel wat vaker mocht gebeuren. Hij omspeelde zijn tegenstander en zetten perfect voor op Marc. Een reflex van de keeper hield Marc van een treffer af.
Kort daarna kwam de 2-0 wel op het bord nadat Ralf opnieuw goed doorzetten op het middenveld. Diagonaal zocht hij wederom naar Jorg, die nogmaals bewees koel te zijn in de afronding. Dit was voor de Weebosch het teken om een snellere bewegelijke aanvaller in te brengen. Joost die goed stond te verdedigen vond het op en neer rennen en kappen/draaien na een tiental minuten wel welletjes en droeg zijn taak over aan de volledig fitte John. Die toonde aan dat het uitschakelen van de beste tegenstander zijn favoriete job is.

Na de thee kwam Ronny binnen de lijnen als vervanging van Michel. Bart schoof hierdoor naar de mid-mid positie. Na 2 slappe minuten herpakte de Zuiderburen zich en gingen ze op zoek naar meer treffers. Deze kwam er via Marc. Waar hij de eerste helft nog 2 keer gestuit werd door de keeper wist hij hem in de tweede helft wel 2 maal te verschalken. Eenmaal door goed druk zetten in combinatie met Bart en Ralf. Bij de andere goal eiste scheidsrechter Mart ook een rolletje voor zichzelf op. Een harde voorzet van Marc werd door de verdediger van de Weebosch met de hand beroerd en verdween vervolgens in het doel. Mart floot in eerste instantie voor ene penalty. Hij bedacht zich echter dat dit een kaart tot gevolg zou hebben voor de verdediger. Dit vond hij niet nodig daarom kende hij het doelpunt alsnog toe.

Ondanks dat de wedstrijd al gespeeld was, bleef Roy naarstig op zoek naar zijn doelpunt. Tot zijn eigen frustratie viel het laatste tikje een paar keer niet goed. Gelukkig kreeg hij tijdens de wedstrijd de kans om revanche te nemen. Hij ronde een snelle uitbraak kundig af waardoor de Zuiderburen op 5-0 kwamen.
Het laatste woord was aan John, die aantoonde niet alleen verdedigend van waarde te zijn. Uit een van de vele corners ronde hij met zijn bovenbeen af. Zo kwam de 6-0 eindstand op het bord. Eervolle vermelding is er voor Leon die aantoonde uitstekend te kunnen vlaggen.

Komende week spelen de Zuiderburen opnieuw een belangrijke wedstrijd. Dan staat er een bezoek aan Hulsel op de planning. Het team van Hulsel heeft uit de eerste 4 wedstrijden net als de Zuiderburen ook 9 punten verzameld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *