Zuiderburen 2 blijft op kampioenskoers

Twee ballen

Afgelopen zondag moesten de Zuiderburen 2 op bezoek bij concurrent Hulsel 4. Nadat iedereen voor een bak koffie was gearriveerd bij de koster, (ook Bart van Sambeeck die met zijn fiets nog de gehele breedte van de weg nodig had) gingen de zuiderburen richting Hulsel.

Ronnie Goorman had er blijkbaar zin in. Met hoge snelheid vlamde hij zijn toyota door een wegversmalling terwijl hij toch echt voorrang moest verlenen aan een tegemoet komende milf. Gelukkig lette deze milf goed op en kon Ronnie schade vrij aan de wedstrijd beginnen. Nadat iedereen de foto van het dames elftal van Hulsel aandachtig bekeken had werd er begonnen met de warming-up.
Beide teams hadden 9 punten dus was het na het eerste fluitsignaal enigzins aftasten. Hulsel zocht met een paar lange ballen de aanval, maar doordat onze verdediging steeds goed aansloot konden deze ballen nauwelijks gevaarlijk genoemd worden. De Zuiderburen lieten de bal bij vlagen goed rond gaan en na een kwartier leverde dit de eerste serieuze kans op. De sterk spelende Michael Bogaerts kwam op via de linkerkant en stuurde de razendsnelle Roy Bierens weg. Tevergeefs sprintte de laatste man van Hulsel voor zijn leven, maar Roy was op snelheid en verdween als sneeuw voor de zon. Eenmaal bij de keeper aangekomen twijfelde Roy niet en met een genadeloze knal liet hij de keeper volledig kansloos.
Na de 0-1 ging hulsel opzoek naar de gelijkmaker. Bart van Sambeeck ( die ondertussen redelijk nuchter aan het worden was) vormde samen met Michel een sterk blok centraal op het middenveld. En als Hulsel toch een keer voorbij de middellijn kwam, stond daar met Michael, Leon, John en Joost nog een ijzersterke defensie. Doordat Bjorn en Ronnie het veld goed breed hielden kwam er steeds meer ruimte om te voetballen voor de zuiderburen. Een aantal goed uitgespeelde aanvallen leverde nog niet de 0-2 op, maar na een slimme steekbal van de altijd sterk spelende Jorg, stond Michel plots oog in oog met de keeper. Koel als hij is wipte hij de bal over het been van de keeper en de 0-2 was een feit.
Hulsel drong weer aan maar op een paar corners na werden ze niet echt gevaarlijk. Het was nota bene Michael Bogaerts die voor het grootste gevaar zorgde. Met een schitterende lob met veel gevoel, verschalkte hij de los roepende Rick. Gelukkig viel de bal net over de lat. Niks aan het handje dus.

Na het inbrengen van Frits en Ralf kwam er nog meer creativiteit in de ploeg en alles liep op rolletjes. Ook Leon zat goed in de wedstrijd en was bloed fanatiek. Hij was zelfs zo fanatiek dat hij op een gegeven moment zijn sliding al had ingezet voordat zijn tegenstander de bal uberhaupt ontvangen had. Leon kwam ouderwets ingevlogen en zorgde dat zijn tegenstander nog net wat hoger vloog. Gelukkig gaf de scheids alleen een vrije trap en kwam Leon er zonder kaart vanaf. De hier uit volgende vrije trap werd door Hulsel mooi voor de goal gekruld. Na miscommunicatie tussen de altijd betrouwbare John en Rick, verscheen daar opeens de spits van Hulsel die de voorzet simpel binnen tikte. Hulsel rook bloed en zette aan. Diverse aanvallen werden door onze backs vakkundig ongedaan gemaakt. In een volgende aanval van Hulsel liet de scheids zien dat ook hij een gezellige zaterdagavond gehad had. Er gebeurde werkelijk niets maar de beste man besloot toch pal voor rust, een vrije trap op rand 16 aan hulsel toe te kennen. Rick zette met uiterste precisie zijn 4 mans muur neer en pepte zichzelf nog eens op. De knal kwam en met een geweldige duik in de linkerhoek hield Rick de Zuiderburen op voorsprong.

Begin 2e helft namen de Zuiderburen direct het initiatief. De creativiteit van Frits, Ralf, Roy  en Michel leverde zo nu en dan oogstrelende combinaties op. Ook Ronnie en Bjorn die regelmatig goed opstoomde zorgde regelmatig voor gevaar. Hulsel probeerde probeerde er nog wel doorheen te komen maar stuitte steeds op de door Carl prima georganiseerde defensie.
Nadat Ralf zijn broer Jorg al een aantal maal had weggestuurd, was het uiteindelijk Michel die met een puike sliding op de bal, Panjoel junior opnieuw wegstuurde. Ook ditmaal werd er niet getwijfeld, en met een snoeiharde pegel werd de bal tegen de touwen aan gejaagd. 1-3 in het voordeel van de Zuiderburen! Het laatste kwartier van de wedstrijd was het Hulsel dat weer opzoek ging naar de aansluiting. Jorg en Roy werkte erg hard en liepen zichzelf helemaal leeg om de opbouw van de tegenstander te verstoren. Toch werd Hulsel steeds gevaarlijker met een aantal kleine kansjes. Frits liet zich nog eens prima coachend horen, en zorde met zijn duidelijke taal ervoor dat de Zuiderburen niet verzaakte. Tot in de laatste minuut van de blessure tijd gebeurde dit ook niet. Toch kwam Hulsel er in de laatste seconde van de wedstrijd nog een keer door. Via een combinatie over de rechterkant kwam Rick toch nog een op een te staan met de doorgebroken speler van Hulsel.  Rick kwam direct uit zijn doel en bleef goed naar de bal kijken. Met een prima safe verwerkte hij de bal tot corner. Deze hoefde van de scheids niet meer genomen te worden, en betekende een zeer degelijke en knappe opverwinning van de Zuiderburen uit bij Hulsel 4.

De Zuiderburen 2 hebben nu 12 punten uit 5 wedstrijden verzameld, en zijn bezig aan een ijzersterke seizoenstart. Aankomende zondag spelen ze thuis tegen Riethoven 4, en gaan de Zuiderburen op jacht naar de koppositie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *