Zuiderburen 2 weer met beide benen op de grond

Twee ballen

Om 11 uur moesten de manschappen van Zuiderburen 2 deze ochtend aantreden tegen het tweede van Casteren. De vraag was of de groen-witten de zegereeks voort kon zetten tegen deze laag geklasseerde opponent. Bij de warming-up werd er door menig Zuiderbuur wat lacherig gedaan over de voorbereiding van de thuisploeg, maar zodra de wedstrijd begon lag het initiatief bij Casteren.

Oud-buurtvoetballer Roy Wouters, bekende van veel Zuiderburen spelers en tegenwoordig aan het roer van Casteren 2 had zijn spelers met een duidelijke boodschap het veld in gestuurd. Geconcentreerd van achteruit voetballen en de tegenstoot bijtijds neutraliseren. De eerste 20 minuten had Zuiderburen 2 weinig in de pap te brokkelen.
Casteren was dreigend over met name de rechterflank waar Adrie Lavrijsen, tot 2003 uitkomend voor de Zuiderburen, liet zien nog steeds een aardig balletje te kunnen trappen. Ook zonder bal was hij een lastige tegenstander zo ervoer ook Bart. Hij werd halverweg de eerste helft vervangen door Jorg en Bjorn kwam in het veld voor Martijn. Uitgespeelde kansen had de thuisploeg nog niet gehad, maar ook de Zuiderburen konden er weinig tegenover zetten; Een schot van Jorg belandde recht in de handen van de goalie en Ronnie's poging van grote afstand, nadat de keeper het doel verlaten had, ging ver langs de goal. Ook toen Casteren een gele kaart ontving en daardoor in ondertal kwam kon Zuiderburen 2 de degelijke ploeg niet doen wankelen.
De rust naderde toen de ban door Casteren 2 gebroken werd. Een breedtepass op de rand van de zestien werd afgedrukt door één van de voorwaartsen van de rood-gelen. Rick moest het antwoord schuldig blijven op de bal in de hoek.
Het gevolg was dat er in de rust enkele stevige woorden vielen. Na de hervatting troffen de Zuiderburen een immer felle ploeg. Met het inbrengen van Ralf en Frits moest het tij gekeerd worden, maar het gelouterde Casteren 2 bleef overeind. De wedstrijd werd bij tijd en wijle wel onsportiever. Kleine foutjes in de defensie gaf Casteren zicht op een verdubbeling van de score, maar de Zuiderburen bleven verschoond van een tweede tegentreffer.
Een vrije trap van Roy kon de Zuiderburen ook niet terug in de wedstrijd helpen, want deze ging huizenhoog over. In de slotfase kreeg Frits de gele prent voorgehouden. In zijn poging een snelle uitbraak te voorkomen ging hij over de schreef. Kort daarna schoot de rechter spits van de thuisploeg een enorme kans onbesuisd over. Een echt slotoffensief zat er voor de Zuiderburen niet meer in en daarmee moest het team de tweede nederlaag van het seizoen incasseren. Ook zakte het team daarmee van plaats 1 naar de derde plaats in de stand. 
Aan de groen-witten de taak om komend weekend te laten zien dat dit een incident was. Dan is Terlo 5 de tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *