Riethoven 4 krijgt pak slaag van Zuiderburen 2

Twee ballen

Vol trots vertelde Zuiderburen routinier Joost deze morgen, in het kleedlokaal voorafgaand aan de wedstrijd tegen Riethoven 4, over de weddenschap die hij gewonnen had van zijn vrouw. Zijn beloning was een week lang, iedere dag sex. Na deze anekdote ging de aandacht op de wedstrijd, want de groen-witten van Zuiderburen 2 wilden zichzelf ook belonen, maar dan met 3 punten

Het sein om af te trappen werd 10 minuten later gegeven dan gepland, maar Zuiderburen 2 liet haar aspiraties meteen blijken. Keeper Rick had aanvoerder Michel verzocht de verre zijde te kiezen in verband met de laagstaande zon die hem mogelijk zou verblinden. In de tweede helft ging de zon echter pas schijnen en toen bleek de keuze van kant niet echt logisch. Na 10 minuten spelen stond er al een mooie 2-0 voorsprong op het scorebord. De openingstreffer kwam op naam van Ronnie. Uit een corner verschalkte hij van dichtbij de keeper van Riethoven met het hoofd.
Linksbuiten Jorg, toch al goed op dreef dit seizoen, verdubbelde de score. Het doelpunt werd ingeleid door een goede interceptie van mannetjesputter Michel. Hij stelde Panjoel junior in staat uit te halen. Zijn schot van buiten de zestien deed het net bollen.
Roy deed halverwege de eerste helft ook een duit in het zakje. Nadat hij goed van zijn bewaker wegdraaide haalde hij uit. Zijn droge pegel in de hoek was de bejaarde doelman te machtig.
Onder het toeziend oog van de inmiddels gearriveerde beeldschone vriendin van Jorg en dito hond, schoot de vleugelaanvaller nog voor rust zijn tweede doelpunt binnen. Hij veroverde zelf de bal en zag zijn ijver beloond worden met de 4-0. Achterin kwamen de manschappen van het tweede nooit in gevaar. Rick heeft in de eerste 45 minuten hooguit 2 ballen getoucheerd.
In de rust werd vaste supporter Rudy Lauwers door de spelers beloond met een Zuiderburen coachjas met zijn initialen. Rudy gaf te kennen geen ambities te hebben op het vlak van coaching, maar kon het gebaar van de spelersgroep zichtbaar waarderen. Daarbij komt dat deze selectie klaarblijkelijk zonder coach beter presteert dan met.
Na dit intermezzo ging de focus weer op de wedstrijd.
Al snel in de tweede helft viel de 5-0 na een crosspass van Frits, die ook nog eens diagonaal bleek te zijn. ":wink:" Jorg schatte de bal goed op waarde en joeg de bal in de kruising.
Omdat zijn collega aanvallers beide het net al gevonden hadden kon Marc ook niet achterblijven. Hij verlengde een voorzet van Ralf met het hoofd tot doelpunt: 6-0. 
Na welgeteld 20 minuten in de tweede helft, krikte de maker van de 6-0 de score op tot 7-0. Jorg hield knap een aantal Riethovenaren bezig en speelde Michael vrij op de rechterflank. Laatstgenoemde zocht de achterlijn op en gaf een keurige lage voorzet op Marc die vervolgens de bal binnentikte
Hierna werden Roy en Marc gewisseld. Na een kwartier maakte Marc zijn rentree weer voor de moegestreden Frits en maakte hij en passant ook zijn hattrick compleet. Hij werd op rechts diep gestuurd. De Riethoven defensie dacht aan buitenspel, maar de arbiter van dienst liet doorspelen. Zijn schot belandde via de onderkant van de lat in het doel
Riethoven 4 dacht iets meer aan aanvallen en was wat dreigender dan voor de rust, maar grote problemen waren er niet voor de laatste linie van de groen-witten. Eén keer moest Rick zich strekken en dat deed hij met verve, want er was de sluitpost veel aan gelegen de nul te houden.
Het slotakkoord in deze door eenrichtingsverkeer gekenmerkte partij was voor de maker van de openingstreffer, Ronnie. De rechter middenvelder, doorgaans niet gekend vanwege zijn scorend vermogen, kwam er na 34 jaar achter dat hij links was. Zijn schitterende schot daalde bijtijds en belandde in de kruising. De AOW'er in keeperstenue dook er nog heen, maar was totaal kansloos.
Na de wedstrijd werd Ronnie Goorman al snel omgedoopt tot Ronnie Scoorman. Naar het schijnt overweegt hij om vanaf morgen ook met links te gaan timmeren.
Twee uur de de wedstrijd kwam er nog een cadeautje van de andere kant van sportpark d'n Hoek. Daar had buurman Reusel sport koploper EFC 11 de eerste nederlaag toegebracht. Hiermee stijgt Zuiderburen 2 naar de eerste plaats in de ranking.
Volgende week mag Zuiderburen 2 proberen deze lijn door te zetten op sportpark De Smeel, tegen  Casteren 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *