Zuiderburen 45+ definitief van start

Zuiderburen 45+ gaat van start

Ongeveer 2,5 maanden geleden plaatste onze voorzitter Frans een oproep op Facebook met als doel een 45+ team te gaan beginnen bij de Zuiderburen. Afgelopen donderdag is er een klap op gegeven en zijn de seinen op groen(-wit) gezet. Vanaf 26 september gaat het balletje rollen voor Zuiderburen 45+ in een najaarscompetitie. Een mooie aanvulling op het reguliere voetbalaanbod van de Zuiderburen.

Opzet van de 45+ competitie

Naast Frans, hebben zich elf sportieve senioren gemeld om in het komende seizoen de kleuren van de Zuiderburen te gaan verdedigen. Dit zal gebeuren in een kleinschalige competitie bestaande uit 4 teams. Naast onze trots zijn dat vv Steensel 45+, rksv Heeze 45+ en ZSC Westerhoven 45+.

De competitie waarin Zuiderburen 45+ uitkomt is recreatief van aard. Er wordt gespeeld zonder scheidsrechter op een half veld met kleine doelen. Er wordt gespeeld volgens de 7-tegen-7 opzet. Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. De speelduur is 2x 30 minuten en thuiswedstrijden worden gespeeld op ons trainingsveld.
Op 26 september gaan de Zuiderburen op bezoek bij Heeze voor de eerste competitiewedstrijd.

Oud-speler maken rentree bij Zuiderburen 45+

Door de komst van het seniorenteam, in kleine kringen al omgedoopt tot Groen-grijs, komt het totaal aantal teams binnen onze vereniging op 8. Met ingang van komend seizoen gaan 5 reguliere herenteams van start, 1 damesteam, 1 heren zaalvoetbalteam en dus het senioren team. Met de komst van laatstgenoemde team, verschijnen ook weer een aantal oudgedienden ten tonele. Zo maken Eric Bel, Eric Cox, Jan Vosters, Hans Lauwers en Leon Lauwers hun rentree bij de groen-witten. De meesten wat zwaarder, grijzer en/of kaler, maar nog even gretig als vroeger. 

Zuiderburen 45+ gaat van start

Informatiebijeenkomst Zuiderburen 45+

De selectie is rond, de competitie gepland, de uitrusting besteld en sponsorovereenkomsten worden afgerond. Al bij al zijn de grootste plooien glad gestreken. Volgende week woensdag 8 september houden we een informatiebijeenkomst in kantine Ons Huukske op het sportpark voor de leden van het team. De aanvang is 19u. Hierbij zal Frans de gang van zaken binnen de vereniging bespreken. Verder is er ruime gelegenheid om kennis met elkaar te maken. De liefhebbers kunnen aansluitend een training volgen om zodoende ook al kennis te maken met elkaars voetbalkunsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *