Zuiderburen I blijft door hard werken in de race voor bekertitel

Trainingsbal

Na vorige week een terechte 3-0 nederlaag geleden te hebben tegen 'het Bronneke' was het deze week wéér de taak om het op te nemen tegen dit elftal. Ditmaal werd er gespeeld voor de beker waar Zuiderburen I nog wel titelkandidaat voor is.

Eerder werd er voor de beker gelijk gespeeld tegen 'de Rodeho' en winst behaald tegen 'de Stampers' dus alles is nog mogelijk in deze poule. Wel moest Zuiderburen I het afgelopen zondag stellen zonder de geblesseerde spelers Rob en Martijn. Martijn vervulde echter de positie van vlagger Hans. Ron begon dit duel op het middenveld doordat het bekende (zuip)trio weer eens net niet op tijd kon zijn. Marco kon zijn reserve beurt ook niet uitzitten omdat hij moest invallen voor Jannes die voor het eerst dit seizoen helaas niet was op komen dagen.

In de beginfase van de wedstrijd ging het gelijk op en was het spel voor Zuiderburen I stukken beter dan de week ervoor. Ballen werden niet hopeloos weggetrapt en er werd positief gecoacht. Toch kwam de openingstreffer onverwachts van de tegenpartij. Door een goede actie van de rechtshalf komt deze in een één tegen één met keeper Cees. Deze stopt de bal in eerste instantie maar de bal komt helaas terug waardoor het makkelijk afwerken is. Toch blijven de Zuiderburen proberen om kansen te creeëren maar de betere kansen blijven voor 'het Bronneke'. Na een twintigtal minuten gespeeld te hebben geeft Erik Lemmens aan gewisseld te willen worden.
Het aantreden is voor Robert, beter bekend als Helm. Deze vervangt Ron die als laatste man gaat fungeren en een goede wedstrijd speelt samen met Ad voor zich en Martien en Hans als vleugelverdedigers. De gewenste gelijkmaker komt nog voor rust; een voorzet vanaf de zijkant wordt matig weggeslagen door de keeper van 'het Bronneke'. Vanuit de chaos voor het doel krijgt Marco hem er toch weer in ('weer een frot goal' aldus Marco).

Na de rust wordt wisselspeler Robert op eigen verzoek alweer vervangen door Mark. Hij verlaat het team met ademhalingsproblemen. Het vervolg van de wedstrijd probeert 'het Bronneke' de druk op te voeren maar door goed verdedigingswerk en weinig fouten blijft Zuiderburen I goed overeind.

Bij 'het Bronneke' ontstaan steeds meer irritaties en men uit dit door flauw bij de scheidsrechter te zeuren i.p.v. gewoon te voetballen. De tweede goal valt vervolgens aan de goede kant van het veld door een goede voorzet van Erik Cox kan Dennis deze doorkoppen en is de afwerking vervolgens voor Tommy weggelegd. Tommy die zeer fit aan de wedstrijd begon en er hard voor werkte rondde beheerst af.

Vervolgens nam de pressie van 'het Bronneke' weer toe maar ook bleef het flink klagen en zeuren. Bij het uitverdedigen door Dennis wordt er een overtreding begaan door de man van Hans, deze is de gehele wedstrijd kansloos geweest en wordt bestraft met een gele kaart. Dit verlaagt de druk op Zuiderburen I enigszins.
Als er na 5 minuten weer 11 tegenstanders staan wordt het de fase van 'het Bronneke'. Door goed doorlopen van een middenvelder komt deze tot een schiet kans en hij rondt deze tevens bijzonder mooi af in de kruising.

Kort hierna begaat middenvelder Mark een overtreding die ook wordt bestraft met een gele kaart. Zuiderburen I staat er in de slotfase met 10 man voor maar door hard te werken en goed te coachen weet het de stand op 2-2 te houden. Dit geeft de 'geel-roden' zeker weer goede hoop om toch in de slotfase van de competitie nog meer te laten zien. Volgende week staat 'de Valk' te wachten in de beker competitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *