Zuiderburen II kan bekerfinale uit hoofd zetten

Twee ballen

Met 3 punten uit 3 wedstrijden is de finale voor de beker een utopie geworden. Om nog in de race te blijven moest Zuiderburen II afgelopen zondag de confrontatie met 'den Driesprong' winnend afsluiten, maar men slaagde niet in deze missie. Om 11 uur klonk het beginsignaal op het veld aan de Laarakkerdijk.

De eerste helft gaf de rodhemden nog wel wat hoop. Hoewel soms slordig, speelde Zuiderburen I vanuit de organisatie en de tegenstander kon haar stempel niet echt op de wedstrijd drukken. De rode verdedigingsmuur werd nauwelijks op de proef gesteld, mede doordat er weinig diepgang zat in het spel van de thuisploeg.

Ook Zuiderburen I had weinig in de pap te brokkelen, maar kwam toch op een 0-1 voorsprong. Halverwege het veld aan de rechterflank verstuurde Renier een goede dieptepass. Harm schatte deze goed op waarde, sneed naar binnen en verschalkte de 'Driesprong'-doelman in de verre hoek. Hiermee toonde Harm weer aan de man in vorm te zijn. Tot aan de thee werd de 0-1 voorsprong geconsolideerd.

'Den Driespong' leek echter met een andere instelling aan de tweede helft te beginnen. Al vrij snel kwam Zuiderburen II goed weg bij een doelpoging. Na 10 minuten viel de gelijkmaker. Op het middenveld liet Frans zich aftroeven. Hierna stond de verdediging niet helemaal goed opgesteld. Via enkele schijven volgde uiteindelijk een voorzet vanaf de achterlijn. Willem kon nog toucheren, maar uiteindelijk kon de bal van dichtbij toch tegen de netten worden gekopt.

Naast de gelijkmaker was het uitvallen van Mark een tegenvaller, want hij was een bruikbare speler op het middenveld met zijn fysieke kracht. Het wedstrijdverloop evolueerde zoals wel vaker dit seizoen. Na een aardige eerste helft, werd het heft in het vervolg uit handen gegeven. De 2-1 voor 'den Driesprong' pastte ook precies in dit beeld. Een bal kwam hoog aanstuiteren, werd meteen in voorwaardse richting gekopt, waardoor twee Zuiderburen-verdedigers in één tijd gezien waren, waarna ook de keeper het nakijken gegeven werd. Zonder echt te imponeren bouwde 'den Driesprong' de score tenslotte ook nog uit tot 3-1.

Komende zondag vind er weer een bekerronde plaats, maar deze keer is Zuiderburen II vrij. Om toch bezig te blijven is er een vriendschappelijke wedstrijd gepland tegen 'Valkenhorst' uit Wintelre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *