Zuiderburen I en II houden elkaar in evenwicht

Trainingsbal

Afgelopen zondag stonden Zuiderburen I en II voor de tweede keer tegenover elkaar in het huidige seizoen. Dit keer betrof het een bekertreffen. Voor Zuiderburen I was het de tweede wedstrijd voor de beker, waar Zuiderburen II voor de eerste keer aantrad in het bekertoernooi.

Bij Zuiderburen I ontbraken Cees, Ron, Gijs en Marco. Team 2 had de beschikking over een brede selectie met 4 reserves. In het eerste kwartier van de wedstrijd, die gespeeld werd op het sportpark, vielen nauwelijks opmerkelijke situaties te ontwaren.

Eerste kans leek aantaande voor Zuiderburen II toen Wil op de as van het veld vrijgespeeld werd. Hij kon de bal echter niet de juiste richting meegeven waardoor Dennis, de vervanger van Cees in de goal, niet op de proef gesteld werd.
Twee minuten later werd collega de keeper dat wel aan de overzijde. Een combinatie tussen Paul en Erik Lemmens werd besloten met een ziedend schot, maar dit spatte uit elkaar op de vuisten van de goalie van Zuiderburen II.

In het vervolg speelde de wedstrijd zich met name af op het middenveld. In de slotfase van de eerste helft werd het nog even spannend. Een scherpe voorzet vanaf de achterlijn belandde bijna bij Tommy, maar de keeper was eerder bij de bal en pakte deze klemvast.

Na de thee kende de partij een vergelijkbaar spelbeeld als voor rust. Leuk detail was dat door een wissel bij Zuiderburen I Joost het veld in kwam en hij z'n broer Maarten als directe bewaker trof. Het leek alsof Maarten hierdoor een tandje bijgeschakeld had, want er onstonden enkele duels op het scherpst van de snede. Ook de tweestrijd tussen Paul en Michael was er één in de trant van 'oog om oog tand om tand'.

Na 5 minuten in de tweede helft leek Zuiderburen I iets meer het heft in handen te nemen, zonder echt uitgespeelde kansen te creëren. Het spel bleef echter op en neer golven en naarmate het einde in zicht kwam leek Zuiderburen II weer de beste papieren te hebben.

Toch bleef de brilstand op het scorebord, net als in de topper tussen Ajax en PSV een dag eerder. Hierdoor neemt Zuiderburen II afscheid van de 0 en neemt Zuiderburen I plaats 1 in de poule over van 'de Driesprong'. Komend weekend neemt Zuiderburen I het in de competitie op tegen laatsgenoemd team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *