Zuiderburen I grijpt net naast ‘Tinus Tuut-troffee’

Trainingsbal

Voor het eerst in het bestaan van het buurtvoetbal werd er afgelopen zaterdag gespeeld om de 'Tinus Tuut-troffee'. De wedstrijd tussen de kampioen en de bekerwinnaar van afgelopen seizoen, bij de profs beter bekend als de 'Johan Cruijff-schaal', werd georganiseerd door 'v.v. den Driesprong', als aanvulling op hun minivoetbaltoernooi, dat zondags plaatsvond.

'De Stampers' en Zuiderburen I beten het spits af voor de eerste editie. Zuiderburen I leek, vooral in de eerste helft, op dezelfde voet door te gaan als waar het afgelopen seizoen gestopt was. Zonder ontzag voor de tegenstander trok het team ten strijde. Hierdoor ontstonden er voor de 'geel-roden' ook kansen. Zo schoot nieuwkomer Tommy in het zijnet, na een goede aanval over de linkerflank en was Marco dichtbij de openingstreffer, maar hij veruimde te scoren na een goede steekbal van Dennis.

Achterin hield de verdediging het ook dicht en met name Leon onderscheidde zich in verdedigend opzicht, want zijn beweeglijke directe tegenstander kreeg geen poot aan de grond. De russtand was diengevolge 0-0. Vanaf het begin van de tweede helft drukte 'de Stampers' de Zuiderburen terug. Toch hield de achterhoede stand, al moest Cees enkele keren zijn klasse tonen.

Na 70 minuten eindigde de wedstrijd zoals deze begonnen was, maar omdat er een winnaar moest vallen, werden er direct penalties genomen. Hierin trokken 'de Stampers' uiteindelijk aan het langste eind: 5-4. Toch kunnen de spelers van Zuiderburen I terug kijken op een goede wedstrijd. Komende zondag wacht de volgende krachtmeting, want in de eerste competitiewedstrijd moet de strijd aangegaan worden met 't Bronneke'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *