Zuiderburen I heeft geen moeite met Red Coral

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft de wedstrijd tegen de hekkensluiter 'Red Coral' makkelijk met 5-1 gewonnen. Voor de wedstrijd van gisterochtend had Hans weer eens 2 oproepkrachten nodig om het elftal compleet te maken.

Wim, die al ongeveer een vaste kracht is geworden, was weer van de partij, maar Jan van Limpt werd ook weer eens van stal gehaald om zijn eerste minuten van het seizoen te maken. Daar kwam nog bij dat deze keer Joost niet was komen opdagen, zodat we maar 1 wisselspeler hadden.

De Zuiderburen begon vol goede moed aan de wedstrijd en zocht vanaf het begin de aanval. De 'Red Coral', dat met 10 spelers begon, kon niet veel meer doen dan de bal tegenhouden en weer zo snel mogelijk naar voren schieten. Er kwamen dan ook verschillende kansen om de score te openen, maar Eric Cox en Jan kwamen allebei net iets te kort om te kunnen scoren.

Na een kwartier spelen zouden de Zuiderburen dan toch op voorsprong komen. Na een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Jannes die vanaf 16 meter doeltreffend uithaalde. Het spelbeeld bleef daarna hetzelfde. Zuiderburen I maar aanvallen en de Red (die inmiddels weer met 11 man waren) tegenhouden.

Na een kleine 25 minuten spelen zou de score verdubbeld worden. Harm kwam goed door aan de rechterkant en gaf een perfecte pass op Eric Cox die op zijn beurt Jannes vond die makkelijk zijn 2de goal kon scoren.
Weer 5 minuten later zou Jannes z'n hattrick voltooien door de 3-0 binnen te schieten.

Na de thee ging Jannes vrolijk verder met waar hij was gebleven. Binnen 10 minuten had hij weer 2 keer gescoord. Bij de 4-0 legde Tommy, die was ingevallen voor Jan, de bal goed breed op Jannes waardoor hij simpel kon binnen schieten. En de 5-0 was een kopie van de eerste goal.

Daarna geloofde de geel-roden het wel en werd het spel slordiger. De kansen bleven wel komen, maar er werd niet meer gescoord. Dat zou 'de Red Coral' nog wel doen. Na een scrimmage voor de Zuiderburen-goal kon Dennis, die bijna alleen maar terugspeelballen te verwerken had gekregen, tot twee keer toe de bal tegenhouden maar was hij bij de derde inzet kansloos zodat de 'Red Coral' de derde goal van het seizoen kon maken. Volgende week is 'ReuselCity' de tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *