Zuiderburen I het gelukkigst in onderlinge strijd

Trainingsbal

De eerste Zuiderburen-derby van het seizoen is gewonnen door het team van Zuiderburen I. In een gelijkopgaande wedstrijd hadden ze voldoende aan 1 goal. Terwijl Zuiderburen II op volle sterkte aan de wedstrijd kon beginnen, kon Hans zijn opstelling net voor het begin weer aanpassen. Deze keer was het Jannes die verzaakte en niet op kwam dagen.

Doordat er ook verschillende afmeldingen waren kwam Ron in de spits te spelen. Zuiderburen II begon fel en zette Zuiderburen I meteen onder druk. Maar tot echt uitgespeelde kansen zou het niet leiden. De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af en Cees en de keeper werden alleen met afstandschoten op de proef gesteld. Zo hadden de schoten van Michel en Harm niet genoeg kracht en kon Dennis aan de andere kant de keeper ook niet verrassen.

De eerste helft was Zuiderburen II de bovenliggende partij, maar dat kon niet tot uiting worden gebracht in score, zodat er gerust ging worden met de brilstand op het scorebord.

Na de thee kwam Zuiderburen I beter in wedstrijd en dat leidde tot een paar kleine kansjes. Na een kwartier in de tweede helft kwam de geel-rode formatie op voorsprong. Een corner van Mark werd door de Zuiderburen II-verdediging niet goed weggewerkt, waardoor Tommy de bal vanaf de rand van het strafschopgebied op goal kon schieten. Onderweg werd de bal door Joost aangeraakt waardoor de keeper kansloos was.

In het restant van de wedstrijd kregen beide teams nog enkele kansjes maar gescoord zou er niet meer worden. Door deze overwinning passeert Zuiderburen I team 2 weer op de ranglijst, maar laatsgenoemd team heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week wacht voor Zuiderburen II de bekerwedstrijd tegen 'den Driesprong'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *