Eerste verliespartij van zuiderburen II

Twee ballen

Aan de ongeslagen status van Zuiderburen II is eergister een einde gekomen. Kampioenskandidaat 'de Valk' was met 2-0 te sterk. Zuiderburen II achtte zich bij voorbaat niet kansloos tegen de caféploeg, mede doordat 'de Valk' al enkele wedstrijden op rij verloren had (zij het tegen sterke tegenstanders).

Om 11 uur was het Zuiderburen II dat aftrapte voor de wedstrijd. Een minuut of 7 later mocht men alweer aftrappen, omdat 'de Valk' de 1-0 op het scorebord gebracht had. Het doelpunt was geen resultaat van een mooi uitgespeelde aanval, maar telde desalniettemin wel. Een mislukte voorzet vanaf rechts zeilde richting de eerste paal. de keeper voorkwam in eerste instantie een direct doelpunt, maar via de lat stuitte de bal weer het veld in, alwaar de 'Valk'-spits er als de kippen bij was om alsnog af te drukken.

'De Valk' bleef hierna het team dat het meeste balbezit had. Toch was Zuiderburen II zeker niet ongevaarlijk in de counter. Zo stuitte Harm tot twee keer toe op de goede keeper van 'de Valk'. Ook Maarten kreeg een goede mogelijkheid. Als eindstation van een goed opgezette aanval over links wist hij het net niet te vinden, toen hij op maat aangespeeld werd door Frans.

Behoudens het doelpunt in de beginfase wist 'de Valk' niet nogmaals het doel te vinden voor rust, hoewel de spelmaker dichtbij was in de slotfase. In eerste instantie werd zijn schot geblokt, maar zijn tweede poging ging maar rakelings langs het doel. Hiermee kwam Zuiderburen II goed weg.

et eerste kwartier na rust was nog licht in het voordeel van 'de Valk' maar daarna kroop Zuiderburen II uit haar schulp. Een combinatie over links tussen Harm en Frans leek de inleiding voor de gelijkmaker. Frans wilde de aanval nog verder doorvoeren door Eric op een meter van de goal aan te spelen, maar de goalie van 'de Valk' doorzag dit en onderschepte de bal. Hij zette ook meteen een nieuwe aanval op en die bleek wel succevol, maar dan voor 'de Valk'. Dus in plaats van de 1-1 stond het nu ineens 2-0.

Toch bleven de Zuiderburen vechten, wat ook legio kansen opleverde. Een opsomming: Harm stuitte wederom op de keeper na goed afjagen van de rechtsback van 'de Valk', Frans speelde de bal te ver voor zich uit na goed doorkoppen van Bart, Michel was niet scherp na een slimme vrije trap van Mark, Renier raakte de lat na een corner van Frans en tenslotte miste Harms volley in de slotfase de juiste richting. Kortom het mocht niet zo zijn voor de Zuiderburen, de bal wilde er gewoonweg niet in.

'De Valk' kwam er nauwelijks nog aan te pas, maar een herhaling van de stunt tegen 'het Bronneke' zat er deze keer niet in. De strijd die er geleverd werd geeft echter vertrouwen voor de confrontatie met Zuiderburen I, die aanstaande zondag op het programma staat. Als je namelijk zoveel kansen creëert, moet de bal toch een keer goed vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *