Zuiderburen I is de weg kwijt

Trainingsbal

Ondanks de geleverde inspanningen kon Zuiderburen I niet voorkomen dat 'Den Driesprong' met 3-2 de winst binnensleepte. Wel begon Zuiderburen I aanvallend aan de wedstrijd, waardoor het voetbal veelal gespeeld werd op de helft van 'Den Driesprong'.

Toch kon geen voordeel gedaan worden met dit gegeven en kon geen aanspraak gemaakt worden op een goal. Den Driesprong verdedigde goed en de keeper had geen moeite met de sporadisch geloste afstandsschoten. Eén keer werd Eric Cox op het goede spoor gezet door een hoekschop van Rob. Helaas kon door Eric deze lange trap niet langs de paal gekopt worden. De bal ketste terug het veld in en kon gemakkelijk verwerkt worden door de verdediging van Den Driesprong. Laatstgenoemd team kwam enigszins tegen de verhouding in op voorsprong.

De aanvallende instelling van Zuiderburen I bracht voor 'Den Driesprong' kansen tot counteren. Waar een eerdere counter onschadelijk bleek, omdat een spits de bal van zijn voet liet stuiten, had Zuiderburen I dit keer minder geluk en eindigde de bal tegen de touwen. Een stuiterend afstandsschot kon door gelegenheidskeeper Ad niet goed verwerkt worden waardoor de diepste man van de opponent in de rebound de 1-0 kon binnetikken.

Voor rust gebeurde aan beide zijden niet veel bijzonders meer. Wel had Den Driesprong tegen deze tijd de nodige overtredingen gemaakt om de Zuiderburen tijdig te stoppen. Dit bleek behoorlijk succesvol, omdat de daaruit voorvloeiende vrije schoppen geen doel troffen.
In de tweede helft werd de wedstrijd al snel uit handen gegeven, toen de linkerspits van 'Den Driesprong' de diepte werd ingestuurd en mogelijkheid zag om eenvoudig drie verdedigers van Zuiderburen I achter zich te laten. Dit matige optreden van Zuiderburen I kon door keeper Ad niet goedgemaakt worden: 2-0.

Na deze domper moest tevens spelverdeler Rob het veld verlaten vanwege een hamstringblessure. Zijn vervanger Mark had het spelletje nog niet helemaal begrepen en liet zien dat hij vanaf pakweg 1 meter de bal toch op de lat kon krijgen. Helaas kwam de aansluitingstreffer pas na de 3-0 van 'Den Driesprong'. De Zuiderburen-verdediging moest aan de noodrem trekken toen een snelle spits van de opponent leek door te breken. De aanvaller antwoordde hierop met een feilloos binnengeschoten vrije trap.

Hoewel Zuiderburen I al met 3-0 achter stond bleef het team op zoek naar een treffer. Marco liet zien dat hij binnen het zestienmetergebied van de opponent wel gevaarlijk kan zijn, zoniet op zijn best. Hij pikte een pass van achteruit keurig op en schoof langs de keeper de bal binnen 3-1. In de daaropvolgende fase zette Zuiderburen I druk en kwam te laat terug in de wedstrijd. De druk op 'Den Driesprong' nam toe en leverde meer en meer kansjes op.
'Den Driesprong' daarentegen, weerde zich goed en bewaarde de voorsprong tot het eind. Wel maakte Tommy op schitterende wijze een tweede goal voor Zuiderburen I. Het uitspelen van een mannetje lijkt vaste prik te zijn voor Tommy, maar met een verwoestend schot diagonaal in de lange hoek veropperde Tommy deze goal tot het summum van de wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *