Stampers maatje te groot voor Zuiderburen II

Twee ballen

Eindelijk kon er weer eens gevoetbal worden. Hoewel ook afgelopen weekend de temperatuur onder het vriespunt kwam was het afgelopen zondag toch redelijk goed voetbalweer. Zuiderburen II had alleen de pech dat het de competitie moest hervatten tegen zwaargewicht 'de Stampers', de trotse lijstaanvoerder.

De beginfase was rommelig, maar al snel bleek de tegenstander de Zuiderburen in kwaliteit te overtreffen. Na 10 minuten vertaalde dat zich ook in de score toen de bal na een scrimmage voor de goal voor een vrijstaande 'Stampers'-speler kwam die de bal beheerst tegen de netten duwde.

Nadat Jeroen een mogelijkheid om gelijk te maken onbenut liet (hij schoot naast uit een counter-aanval) begon de wedstrijd zich te ontpoppen tot de one-man-show van de ietwat zwaarlijvige linksbuiten van 'de Stampers'. Elk doelpunt dat nog zou volgen kwam namelijk op zijn naam. Bij de 2-0 kapte hij naar binnen en doordat Michel ongelukkig weggleed kon hij vrij uithalen en de keeper kansloos laten in de verre hoek.

Dichterbij dan een hoekschop, kwam Zuiderburen II niet bij het vijandelijke doel. Aan de andere kwant bleef het wel oppassen. Nog voor rust viel de 3-0. Een splijtende dieptepass zette de gezette maker van de 2-0 vrij voor de keeper en ook dit buitenkansje was wel aan hem besteed.
De wedstrijd was gespeeld. Meer dan de score beperkt houden zat er echt niet in voor team 2 van de Zuiderburen. Met geluk en aardig keeperswerk bleef de marge tot de rust op 3 doelpunten.

Na de thee bleef de druk aanhouden op de defensie van Zuiderburen II. Al snel scoorde de Jeroen Verhoeven van de voorste linie van 'de Stampers' de 4-0. De kansen beginnen zich nu op te stapelen, maar 'de Stampers' zijn erg slordig in de afronding, getuige ook een snel genomen vrije trap, die zonder overleg recht in de handen van de keeper wordt getrapt, die niet eens verrast was. Een moment later moet de keeper zich wel volledig strekken en hoewel hij eerst redt, moet hij zich in de rebound toch gewonnen geven aan de, ondanks zijn figuur, snelle 'Stampers'-aanvaller, die alweer zijn 4e goal van de wedstrijd meepikt.

Ook de 6-0 komt voor rekening van deze Terror-Jaap op voetbalschoenen. Een enkele keer denkt Zuiderburen II nog wel aan aanvallen, maar de goed georganiseerde 'Stampers' gunnen de Zuiderburen geen eretreffer.

Hoewel de eindstand van 6-0 anders doet vermoeden zijn er toch wel lichtpuntjes uit de wedstrijd te halen. Er is namelijk wel gestreden voor elke meter door de Zuiderburen, maar 'de Stampers' lieten duidelijk zien dat ze dit seizoen maar één doel voor ogen hebben in de competitie. Dus aan deze wedstrijd moet eenieder die Zuiderburen gezind is, maar niet te zwaar tillen. Hopelijk kan de komende weken dezelfde strijd geleverd worden tegen 'de Red Coral', die twee weken op rij de tegenstander vormt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *