Zuiderburen I laat geen spaan heel van Red coral

Trainingsbal

Niemand van de huidige generatie Zuiderburen kon zich herinneren dat er ooit een wedstrijd met dubbele cijfers gewonnen was. Andersom is het in de 40-jarige historie vast wel eens voorgekomen, maar afgelopen zondag stond Zuiderburen I aan de goede kant van de score.

Met een overwinning van maar liefst 10-0 op de 'Red Coral' voegde het wederom een hoogtepunt aan de geschiedenis toe. Met deze overwinning maakte Hans' formatie een vliegende start in het bekertoernooi, waarvan dit de eerste wedstrijd was. Grote mannen aan Zuiderburen zijde waren Jannes en Marco, die respectievelijk 4 en 5 goals lieten aantekenen. Marco scoorde in de eerste helft 4 keer en prikte er na de thee nog eentje bij. Jannes deed nauwelijks onder voor hem met 3 goals voor rust en één erna.

Dat het bij rust toch al 8-0 stond had Zuiderburen I te danken aan een eigen doelpunt van de 'Red Coral', dat bij enkele andere doelpunten ook een aardig handje meeholp. Dat de productie in de tweede halft wat stokte kwam doordat enkele spelers te nadrukkelijk op zoek gingen naar eigen succes, wat niet verwonderlijk is als het zo lekker loopt.
Rob had ook zeker wel een doelpunt (of 2) verdiend, maar het geluk ontbrak aan zijn zijde. Met name met enkele kopkansen was hij heel dichtbij. 10 minuten voor tijd gunde Hans Marco een publiekswissel.

De 'Alves van de Zuiderburen' toonde bij bijna al zijn doelpunten aan dat hij goed aanvoelt waar de bal terecht komt. Telkenmale stond hij op de goede plaats, reageerde hij alert op de rebound of gebruikte hij zijn lichaam perfect. Extra glans krijgt zijn prestatie nog, als je je realiseert dat hij op voetbalschoenen speelde die een maatje te klein waren.

Opmerkelijk was het verder dat vedette Frank niet tot scoren kwam, al toonde hij wel aan over bovengemiddelde voetbalkwaliteiten te beschikken, want de tegenstander moest zo nu en dan alle zeilen bijzetten om hem af te stoppen. Zijn aandeel in de overwinning moet dan ook niet gebagatelliseerd worden. Al met al was het wedstrijdbeeld dag en nacht verschil met de competitiewedstrijd twee weken eerder eveneens tegen de 'Red Coral', waarbij Frank en Dennis, die dit keer keepte ontbraken. Toen kwam Zuiderburen I pas tegen het einde tot scoren en waren de beste kansen in de eerste helft zelfs voor de 'Red Coral'.

De verhoudingen zijn met de 10-0 dan ook meer dan hersteld. Komend weekend wordt er weer gewoon voor de competitie gespeeld en dan is de tegenstander 'de Bruintjes'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *