Zuiderburen I met veel moeite langs topper Red coral

Trainingsbal

Dat het een zware wedstrijd ging worden was vooraf bekend. Nadat Zuiderburen I – twee weken geleden – met 3-2 verloor van 'den Driesprong', kwam ook hekkensluiter 'Red Coral' op voorsprong. Balverlies op het middenveld resulteerde vrijwel meteen in een 0-1 achterstand.

Nog binnen de minuut – zo leek het althans – stond Zuiderburen I voor de tweede maal aan de aftrap. Het was echter niet lang wachten op de 1-1. Een aantal sketches voor het doel van Red Coral doelman 'Kraai' resulteerden in eerste instantie tot een hoekschop of 5 à 6. Deze hoekschoppen werden allen in de kiem gesmoord. De opponent trachtte binnen het zestienmetergebied het heft in eigen handen te nemen, wat overigens niet onverdienstelijk gebeurde.

Zuiderburen I stichtte enkel gevaar van buiten het zestienmetergebied. De eerste die dit tot zich door liet dringen was Mark. Na – meer dan eens – de bal voor het doel te deponeren koos hij ditmaal voor eigen succes. Hij hoefde een bal, van buiten de zestien, feilloos binnen. Daarna was het de beurt aan Rob, die eveneens met een afstandsschot, keeper 'Kraai' het net in stuurde 2-1.

De enige mooie goal van de strijd kwam op naam van Frank. Hij loste een bekeken schot diagonaal in de rechterbovenhoek: 3-1. Bij deze mooie goal viel keeper Kraaienvanger uiteraard niets te verwijten. Een vierde goal echter, werd nog lichtelijk aangeraakt door laatstgenoemde toen hij attent, maar tevergeefs reageerde op een schot van wederom Mark: 4-1.

Het spel van de eerste helft was nog enigszins het aanzien waard, bleek bij aanvang van de tweede helft. Typerend voor deze helft waren de uithalen van 'Kraai', waarbij de bal – meer dan eens – de zijlijn passeerde. Een klein aantal goede pogingen van de Zuiderburen gaven het belabberde spel nog enigszins kleur. Hoewel de aanvalspogingen vooraf gegaan werden door goed voorbereidend werk, werden deze veelal niet verzilverd.

De spitsen van Zuiderburen I mochten halverwege de tweede helft toch nog een tweetal goals bijtekenen, waarna de eindstand bekend was: 6-1. Volgende week wacht ons een topper van een ander kaliber: 'het Bronneke'. Wordt het spel van afgelopen weken doorgezet, dan wacht Zuiderburen I mogelijk een fikse domper. Om half 10 zal de wedstrijd aanvangen op het veld aan de Rouwenbogt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *