Zuiderburen II doet wat het moet doen

Twee ballen

Na een week rust vanwege het slechte weer en daaruit voorkomend de afgelasting van de wedstrijden van vorige week, konden de manschappen van Zuiderburen II de mouwen weer opstropen voor de tweestrijd met 'Reuselcity'. Bij verlies zou Reuselcity op een gelijk puntenaantal komen als de 'rood-zwarten'.

Het was daarom zaak om de wedstrijd, gespeeld op het bevroren veld van het sportpark niet te verliezen. Om ook nog enigszins aansluiting te houden met de subtop, was eigenlijk een overwinning noodzakelijk. Hoewel Zuiderburen II met 10 man aan de aftrap verscheen, waren de bedoelingen snel duidelijk. Er was maar één partij die het spel maakte en dat was Zuiderburen II. De statistieken spraken wat dat betreft boekdelen. In de eerste helft had Zuiderburen II namelijk 62% balbezit tegen 38% voor de groenhemden van 'Reuselcity'.

Met name op het middenveld werd veel ruimte weggegeven. Echte uitgespeelde kansen leverde het in eerste instantie niet op en het was zelfs even billenknijpen toen op links een 'Reuselcity'-speler door dreigde te breken. Gelukkig kon deze uitbraak in de kiem gesmoord worden.
Aan de overzijde kwam Jan daarna nog in een uitstekende scoringspositie, maar hij aarzelde te lang. Ook Renier was dichtbij een treffer met een schot van afstand, maar de keeper onderscheidde zich met knap keeperswerk. Dit deed hij later bij een knap schot van Rein nogmaals.

Doordat de legio aan corners ook geen doelpunt opleverden, ging de roodhemden met 0-0 rusten, met in het achterhoofd dat men zich hier geen puntverlies mocht veroorloven. Toch kwam deze gedachte niet in het spel tot uiting aan het begin van de tweede helft. Slordigheden op het middenveld en in de defensie deed voor 'Reuselcity' weer hoop gloren. Toen ze ook daadwerkelijk op 1-0 kwamen en Jeroen in eerstvolgende Zuiderburen-aanval van dichtbij hopeloos faalde leek het even helemaal de verkeerde kant op te gaan met Zuiderburen II.

Voor Frans was dit echter geen reden tot doemdenken. Hij plaatste glijdend, met de punt van de schoen de bal in de verre hoek, na een solo door de verdediging. De felheid keerde terug in de ploeg en Frans zorgde, nadat de bal vroegtijdig herroverd was ook voor de 2-1. Bart speelde in, de centrale middenvelder nam aan, kapte zich vrij en liet vervolgens de keeper kansloos.

De fase die daarop zou volgen werd er bij vlagen zeer aardig getikt. 'Reuselcity' bleef wel zoeken naar de gelijkmaker, maar de Zuiderburen bleven toch het gevaarlijkst. Een afstandschot van Bart kon nog ternauwernood gered worden, maar de 3-1 zou toch op het scorebord komen. Wederom was Frans hierbij betrokken. Hij zette weer eens aan voor een individuele actie en werd vervolgens in de ogen van de scheidsrechter op onreglementaire wijze gestuit. Of het binnen of buiten de zestien was, was de vraag maar de leidsman wees naar de stip.

Jeroen posteerde zich achter de bal en scoorde de treffer, waar hij al zo lang naar op zoek was. Hierna werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld, waarna de spelers onder de warme douche konden. Aanstaande zondag kan Zuiderburen II de blamage van de 0-0 in de 'beker' tegen de 'Red Coral' wegpoetsen, althans dat is te hopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *