Zuiderburen I moet meerdere erkennen in de Valk

Trainingsbal

Na 2 goede wedstrijden gespeeld te hebben is nu de eerste nederlaag binnen voor Zuiderburen I. Na een sportieve maar hevige wedstrijd werd er (terecht) verloren van koploper 'de Valk', die dit seizoen in staat moet worden geacht mee te doen om de titel.

Deze week kregen Martijn en Gijs een vrije dag. Harm was geschorst (maar had desondanks aanwezig moeten zijn) en Robert moest werken. Met Jannes en Erik Lemmens aan de kant werd er een matige eerste helft gespeeld waar het offensief bij 'de Valk' lag.

'De Valk' was koploper in de competitie en was niet van plan dit af te geven. Er werd al snel een behoorlijke druk geleverd op de verdediging van de Zuiderburen maar de doelpunten bleven nog uit. De eerste grote kans is wel voor 'de Valk'. Waar Dennis net niet bij de bal kon om hem weg te koppen was het de aanvallende middenvelder van de tegenstander die er wel bij kon maar de lat trof waardoor Zuiderburen I hier nog weg komt.

Op 10 minuten voor rust was het toch raak voor de Valk. Na een voorzet vanaf de rechterkant is het nu Ron die er net niet bij kon komen om weg te koppen. Zijn tegenstander trof hierbij wel het doel. Waar Ron zijn tegenstander al meerdere malen te snel af was, was het nu andersom.

Echte uitgespeelde kansen zijn er niet geweest voor de geel-rode formatie van Hans. Bij een goed genomen corner door Stijn was het Eric Cox die net niet voor de aansluitingstreffer kon zorgen. Wel is bij deze corner vernomen dat Stijn, die een goede wedstrijd speelde, ook over een goede corner beschikt. vlak voor rust is het Joost die het veld moet verlaten door een blessure. Hij wordt vervangen door Jannes die op het middenveld gaat spelen.

Na rust verlaat Ad het veld en neemt Erik Lemmens zijn plaats in. In de 2e helft komen de Zuiderburen steeds meer aan voetballen toe en ontstaan er ook meer kansen; vooral afstandschoten maar de keeper wordt hierbij nog niet gepasseerd.

Halverwege de 2e helft is het wel raak voor de Zuiderburen. Een vrije trap van Ron werd knap door Mark binnen gekopt buiten het bereik van de nieuwe keeper van 'de Valk' die een goede wedstrijd keepte. Hierna volgde enige frustratie bij 'de Valk' die de 3 punten wilden halen, maar ook de rood-gelen begonnen er weer in te geloven.

Toch zouden de 3 punten in de slotfase meegenomen worden door de Valk. Een afstandschot vanaf een meter of 20 werd perfect in de kruising gevuurd. Ook nog in de slotfase werd er een vrije trap toegekend aan de Zuiderburen. Deze verdween in de muur waar de bal beter op Tommy, die goed vrijliep, afgelegd had kunnen worden.

Volgende week staat de 'Red Coral' voor de deur dus zal er aan een aansluiting gewerkt moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *