Ruime overwinning in matige wedstrijd

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft gister een ruime overwinning behaald op hekkensluiter de 'Red Coral'. In een heel matige wedstrijd werd het 6-0. In het begin leek het een makkelijke dag te worden voor de geel-roden. Marco kreeg al in de eerste minuut een prima gelegenheid om de score te openen.

Hij kwam alleen vrij voor de keeper, maar was slordig in de afwerking. 2 minuten later was het wel raak. Na een mooie pass van Mark nam Marco de bal goed aan en kon nu de keeper wel passeren.

Deze goal zou de Zuiderburen eigenlijk vleugels hebben moeten geven, maar het tegenovergestelde was waar. Er werd slordig en slap gevoetbald. De enige kansjes die er kwamen voor de rust waren afstandschoten. Zo ging een schot van Ron net over en een poging van Mark rakelings naast.

Na de thee werd er een verdediger (Dennis) opgeofferd voor een extra aanvaller (Jannes). Dit leverde direct meer dreiging voor de goal van de 'Red Coral' op. Zo ging een kopbal van Tommy, na een perfecte voorzet van Gijs, maar net naast en werden doelpogingen van Jannes tot twee keer toe met kunst-en-vliegwerk door de keeper naast gewerkt.

Na 10 minuten zou dan eindelijk toch de 2-0 vallen. Na een goeie vrije trap van Mark werd de bal door Eric Cox doorgespeeld naar Jannes die er geen moeite mee had om de bal binnen te werken. Daarmee was het verzet van de Red wel gebroken en kon Zuiderburen I verder werken aan het doelsaldo. 5 minuten na de 2-0 was het weer raak. Na een goed uitgespeelde aanval kwam Gijs vrij voor de goal. Hij schoot de bal hard binnen in de korte hoek en maakte zo zijn eerste Zuiderburen-goal.

Een paar minuten daarna was het weer raak. Gijs kreeg een kans om weer te scoren, maar de keeper kon de bal nog net tegenhouden. De verdedigers van de 'Red Coral' kregen de bal echter niet weg en Joost stond op goede plaats om de 4-0 te scoren. Daarna kreeg Eric Cox nog een prima kans om ook een goaltje mee te pikken. Na een mooie steekpass van Jannes kreeg hij een vrije kans, maar hij presteerde het om de bal naast te schieten (wat haast moeilijker was dan te scoren!!!). Bij een kopbal van Gijs, na weer een pass van Jannes, kon een 'Red Coral'-speler er nog net een corner van maken.

Toch zouden de Zuiderburen de score nog uitbreiden. Tommy maakte ook zijn eerste doelpunt van het seizoen. Zijn goal was een kopie van die van Gijs. In de voorlaatste minuut pikte ook Ron nog z'n goaltje mee. Na een corner van Stijn kreeg hij de bal voor z'n voeten, waarna hij niet aarzelde en uithaalde. Buiten bereik van de keeper vloog de bal binnen. Zo werd er toch redelijk makkelijk gewonnen.
Volgende week wacht 'de Valk' weer (voor de beker) en dan zal er beter gevoetbald moeten worden dan in deze partij wil er aanspraak gemaakt worden op een overwinning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *