Zuiderburen I overklast vv Rodeho

Trainingsbal

Na 70 minuten voetbal werd getekend voor een 3-2 voorsprong voor Zuiderburen I. Het is te zeggen dat ‘de Rodeho’ optimaal haar kansen benut heeft binnen deze partij. De 1-0 werd geheel met de verwachtingen mee, gemaakt door een Zuiderbuur.

Waar Marco eerder in deze partij de bal veloor aan zijn directe tegenstander stond hij dit keer zijn mannetje en de opponent werd gepasseerd. Ook de goalie bood geen antwoord op zijn geplaatst schot. De voorsprong was echter van korte duur, toen een Rodeho-speler vanuit een buitenspelpositie, de bal voorbij doelman Ad schoot. Het was echter een omstreden buitenspel waarbij de scheidsrechter geen gehoor gaf aan zijn assistent-grensrechter, aldaar de 1-1 werd genoteerd.

Ondanks deze tegenslag gaf Zuiderburen I het goede spel niet uit handen. Het tweede doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Na een overtreding was het invaller Frank die de vrije trap voor zijn rekening nam. Hij werd eerder deze wedstrijd ingebracht, omdat Dennis met een vervelende blessure het veld moest verlaten. De vrije trap belandde op het hoofd van Jannes die de bal nog net genoeg richting wist te geven. De keeper grabbelde nog na, maar de bal was de achterlijn reeds gepasseerd waardoor de 2-1 ruststand een feit was.

Ook na rust hielden de Zuiderburen het betere van het spel, wat resulteerde in een aantal kansen. Veel van deze kansen kwamen tot stand op randje zestienmetergebied en leverde geen gevaar voor de opponent, en gingen – met regelmaat – torenhoog over. Desondanks kwam ‘de Rodeho’ wederom op gelijke hoogte door middel van een snelle counter. De rechtsbuiten van ‘de Rodeho’ kreeg een nette pass en verschalkte de verdediging waarna tevens de keeper. Hiermee werd ook de laatste ‘halve’ kans van ‘de Rodeho’ benut, aangezien de verdediging van Zuiderburen I gedurende de gehele wedstrijd bekwaam spel afleverde.

Haaks op het feit dat de scheidsrechter nauwelijks gebruik maakte van de assistentie van de kant van de Zuiderburen, reageerde hij wel op de assistent-grensrechter van ‘de Rodeho’, welke tot ieders verbazing tot tweemaal toe een achtergelopen bal constateerde. Gezien het goede spel van Zuiderburen I mocht een gelijkspel geen eindstand betekenen.

Een enkele minuut voor het einde van de wedstrijd werd geopend op Tommy, welke met enige moeite een perfecte voorzet gaf. Frank loste een schitterende schot, volle gas in de verre hoek buiten het bereik van de keeper. De eindstand kwam hierdoor uit op een 3-2 voorsprong voor Zuiderburen I, wat tevreden mag terugblikken op de match. Mits alles doorgaat, speelt Zuiderburen I volgende week om half 10 een bekerwedstrijd tegen ‘de Valk’ op het Rodeho-veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *