Zuiderburen II pakt verdienstelijk punt tegen de Valk

Twee ballen

Eindelijk werd er weer eens voor de punten gespeeld en Zuiderburen kon meteen flink aan de bak, want de tegenstander was het dit seizoen goed presterende team van 'de Valk'. Om half 10 werd er afgetrapt op het Driesprongveld.

Zuiderburen II trachtte beheerst vanuit de organisatie te spelen, maar zoals te verwachten vielen de verhoudingen in het veld in het voordeel van 'de Valk' uit. Dit resulteerde echter niet meteen in uitgespeelde kansen. Het leek er op dat de verdediging lering getrokken had uit het vorige treffen met deze tegenstander. Er werd namelijk zeer kort gedekt, waardoor de eindpass er vaak goed uitgehaald werd.

Enigszins tegen het spelbeeld in, kwam Zuiderburen II, spelend in de tenues van team I op voorsprong. De laatste man van 'de Valk' aarzelde te lang met de opbouw, waardoor Harm Goorman de bal wist te veroveren en direct door kon stomen richting het vijandelijke doel. Zijn diagonale schot belandde op de paal, maar in de rebound vond hij toch het net.

Lang kon Zuiderburen II niet genieten van deze voorsprong. De aanval die volgde vanaf de aftrap, leverde namelijk een corner op voor 'de Valk'. Ondanks dat de Zuiderburen II-verdediging het gevaar van 'de Valk' uit standaardsituaties kende, leverde dit toch de gelijkmaker op. Met een kopbal werd Willem gepasseerd.

Na dit doelpunt veranderde er echter weinig aan het spelbeeld: 'de Valk probeerde op te bouwen en Zuiderburen II probeerde er scherp uit te komen. Deze speelwijze leek Zuiderburen II ook succes te gaan brengen, toen Harm voor de tweede keer het net wist te vinden. Aan de rechterkant werd hij door spits Jan in stelling gebracht en vanuit een moeilijk hoek wist hij de bal kiezelhard in de kruising te jagen. Tot aan de rust wist Zuiderburen II de voorsprong van 2-1 vast te houden.

In de tweede helft leek het er lange tijd op dat team II van de Zuiderburen er met de 3 punten vandoor ging. Een vrije trap van 'de Valk' werd geneutraliseerd en een kopbal ging over. Uiteindelijk kwam de opponent toch nog langszij en de gelijkmaker werd ze zelfs op een presenteerblaadje aangereikt. Een schot dat naast zou gaan werd met een reflex binnen het zestien-meter-gebied door gelegenheids-back Renier met de hand weggeslaan.
De strafschop die volgde werd feilloos benut. Een aardige kans van Ron van Gompel kon helaas geen verandering meer brengen in de stand en ook 'de Valk' wist geen doel meer te treffen, waardoor de Zuiderburen weer een punt bij hun seizoenstotaal mag tellen. Komende week speelt Zuiderburen II voor de beker tegen 'de Bruintjes'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *