Zuiderburen I speelt 2-2 gelijk tegen de Valk

Trainingsbal

De wedstrijd begon beduidend anders dan de laatste tijd de meeste wedstrijden van Zuiderburen I beginnen. Ondanks het feit dat Zuiderburen I de laatste tijd regelmatig tegen een achterstand aankijkt, bleek de eerste helft dat de teams aan elkaar gewaagd waren.

Toch kon Zuiderburen I niet vroegtijdig op voorsprong komen, omdat de verdediging van 'De Valk' een sta-in-de-weg vormde. Hoewel tijdens de trainingen van de Zuiderburen geïnvesteerd wordt in 'kaatsen' en 'positionering', kan men daar tijdens een wedstrijd niet veel van terug zien. Wellicht omdat er zo verrekte weinig mensen komen trainen?
Afijn; Zuiderburen I spelers vonden elkaar niet goed, dus draaide het uit op lange ballen naar voren. Ook Cees' vizier stond niet helemaal op scherp en knalde diverse ballen over de zijlijn. Dit slordige spel zette voort tot aan de rust, maar kostte tot dan toe nog geen doelpunt.

Wel leek het onoverkomelijk dat Zuiderburen I met dit spel op achterstand zou komen, dus dat gebeurde dan ook in de tweede helft. Een rommelige charge van 'De Valk' zorgde voor een middelhoge bal waarbij een Zuiderburen I speler de bal met zijn hand toucheerde. De scheidsrechter legde hierbij de bal op de stip met als gevolg een withete Erik Lemmens op z'n dak. Ondanks dat, deed een slechtgenomen strafschop het net bollen in het midden van de goal 0-1.

Zuiderburen I was ontzet en reageerde niet zoals het zou moeten. Nog onder de indruk zijnde van het eerste doelpunt viel het tweede tegendoelpunt 0-2. Een snelle spits werd opgemerkt en kreeg de bal mee in de loop, waarna hij ongehinderd kon doorstomen naar het doel, waar Cees tevergeefs probeerde de bal te stoppen.

Na dit tweede doelpunt pas leek bij Zuiderburen I de noodzaak aan de man, wel wat aan de late kant bleek achteraf maar toch. Zuiderburen I zette weer druk zoals vanouds en stookte de ketel op. De stoom kwam voornamelijk vrij op het middenveld. Eric Cox zou enkele minuten later de eerste goal gaan maken. Hij werkte gelek een perd en werd voor zijn inspanning beloond.
Hij werd de diepte in gestuurd en ging op z'n Eric's aan de wandel tot vlak voor het doel, waar hij de bal in de korte hoek binnenprikte 1-2.

De hoop was terug en met nog meer enthousiasme vloog Zuiderburen I het duel in. 'De Valk' kon zich niet goed meer weren en werd slordiger. Dit uitte zich in agressie en 'De Valk' maakte op randje zestienmetergebied een harde overtreding; ohh da's lelijk. Goed voor Zuiderburen I want de vrije schop werd gescoord.
Erik Lemmens legde met gevoel het balletje breed waarna Jannes met iets minder gevoel de bal binnentrapte 2-2. Laatstgenoemde miste ook nog eens precisie na door de bal vlak voor tijd nog eens op de paal te schieten. Ook de inzet van Dennis, Tommy en Robert kon de tweede helft niet gemist worden. Winterstop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *