Zuiderburen II steelt eerste punt van de competitie

Twee ballen

Eindelijk is het zover; het eerste punt van de competitie is binnen. Op basis van de ranglijst was het vooraf al duidelijk dat er dit keer iets te halen viel, want met 4 punten uit 6 wedstrijden kende ook tegenstander 'de Rodeho' geen florisante competitiestart.

De aanloop naar de partij was echter verre van optimaal voor team 2 van de Zuiderburen. Zo waren o.a. Bart, Geert, Jan Dirkx (allen langdurig geblesseerd) en Mark afwezig en bleek vlak voor aanvang ook het complete keepersgilde te ontbreken. In allerijl werd Wil van Limpt opgeroepen en besloot Frans, hoewel niet 100% hersteld van een slepende blessure, de plaats tussen de palen in te nemen.

De manschappen die uiteindelijk om 11 uur aan de aftrap verschenen op het 'Rodeho'-veld, kwamen voortvarend uit de startblokken. De vastberadenheid om hier een goed resultaat neer te zetten straalde ervan af. Met name de defensie en het middenveld legde een ongekende daadkracht aan de dag en hielden stand-in keeper Frans de wind volledig uit de zeilen.

Het doelpunt voor de geel-rode formatie (er werd gespeeld in het tenue van Zuiderburen I) leek een kwestie van tijd. Nadat Jeroen een aardige mogelijkheid niet benutte was het Harm die na 12 minuten de 1-0 liet aantekenen. Michel zette de aanval van achteruit op. Hij vond Jeroen aan de rechterkant van het vijandelijke strafschopgebied, waarna de lange spits goed gebruik maakte van zijn lichaam. Vervolgens passte hij af op de niet zelden vrij staande Wil, die op zijn beurt Harm de ruimte in zag lopen. Deze prikte de bal eenvoudig tegen het net.

In de fase daaropvolgend had Zuiderburen II de score verder uit moeten bouwen, want de mogelijkheden daartoe waren toereikend. Michael had wellicht de beste kans. Hij was de laatste schakel van een vlotlopende aanval over links, maar kwam net iets te kort om de bal tussen de palen te schieten.
Ook Eric Bel was erg dichtbij de 2-0. Hij werd binnen de zestien gevonden door Jeroen, behield goed de rust aan de bal, maar besloot met een schot recht in de handen van de keeper.

Daar waar de Zuiderburen het nalieten te scoren, deed de thuisploeg het wel. In de slotminuten van de eerste helft was de scherpte even weg in de verdediging. Behendig baande een 'Rodeho'-speler zich een weg door de geelhemden en liet tenslotte Frans kansloos in de korte hoek. De 1-1 ruststand gaf de verhoudingen niet realistisch weer, maar het pastte wel in de negatieve flow waarin Zuiderburen II dit seizoen verkeert.

Na de thee waren er wat omzettingen die het spelbeeld klaarblijkelijk niet ten goede kwamen. Het spel vertoonde veel slordigheden en 'de Rodeho' kreeg meer vat op de partij. De aanvallers Jeroen en Harm kwamen meer en meer op een eiland te staan, maar ook hun collega's aan de overzijde kregen nauwelijks bruikbare ballen. Daardoor speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af.

Er was meer evenwicht ontstaan tussen beide partijen, maar dit leek bijna verstoord te worden qua score. Onnodig balverlies, nabij de eigen achterlijn blies een afgeslagen aanval nieuw leven in. Een korte voorzet volgde, waarna de bal met hangen en wurgen over de doellijn gewerkt werd. Ook Frans zag dit met lede ogen toe, maar met een uiterste inspanning wist hij de bal weer uit de doelmond te werken. De scheidsrechter zag het doelpunt hierdoor over het hoofd en het evenwicht in de score bleef hiermee gewaarborgd, want de 1-1 bleek uiteindelijk de eindstand.

Op basis van de hele wedstrijd was een overwinning voor 'de Rodeho' ook niet geheel terecht geweest en hopelijk kan Zuiderburen II moed putten uit de eerste helft. Tegenvaller was het uitvallen van Jan Vosters, die erg goed speelde. Naar het zich liet aanzien verliet hij het veld met een hamstringblessure. Over de ernst is nog niets duidelijk, maar hij kan in ieder geval een tijdje rusten. De wedstrijd van komende zondag tegen 'de Bruintjes' gaat namelijk niet door, omdat Zuiderburen II een waslijst van afwezigen kent.

Pas na de jaarwisseling wordt er weer gevoetbald en wel op 4 januari. Dan speelt een gemengd team van Zuiderburen I en II vriendschappelijk tegen 'de veteranen van Hapert', met oud-Zuiderburenspeler Henk van Limpt in de gelederen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *