Zuiderburen I stuurt Driesprong van het kastje naar de muur

Trainingsbal

Zuiderburen I speelde afgelopen zondag een gedegen wedstrijd. De overwinning kwam als geroepen en over de uitslag viel in geen geval te twistten. Zuiderburen I was van meet af aan de betere partij en stuurde ´Den Driesprong´ van het kastje naar de muur.

Enkele minuten na aanvang van het duel kwam Zuiderburen I al dicht bij de openingstreffer. Reservedoelman van ´Den Driesprong´ bood redding voor zijn team. Deze redding zou echter niet de laatste en meest spectaculaire inzet zijn van dit bekwaam doelman. Hoewel ´Den Driesprong´ vaak met moeite balbezit hield en nauwelijks tot over de middellijn kwam hield het team stand en bleef de 0-0 een feit. Verschillende doelpogingen van onder andere Frank en Erik Cox werden gepareerd door de doelman of troffen de paal. Ook Marco´s vizier stond niet op scherp toen hij oog in oog met de keeper kwam te staan. De dreiging kwam de eerste helft veelal van de Zuiderburen en waar een beoogde kans leek te ontstaan voor diens tegenstander, handelde de verdediging dit zeer koel en bekwaam af.

De tweede helft was wederom voor Zuiderburen I en bood opnieuw goede kansen. Frank werd tijdens één van zijn acties op randje strafschopgebied onderuit gehaald en kreeg een vrije trap. Hij werd geïntimideerd door de tegenstander en miste zijn vrije schop. Deze mocht overgedaan worden omdat de scheids een ´te vroeg inlopen´ constateerde. Helaas, zonder resultaat.

De dreiging van Zuiderburen I hield aan en dit resulteerde meerdere keren in een hoekschop. ´Den Driesprong´ kreeg de bal niet voldoende weggewerkt en één der spelers maakte, al dan niet opzettelijk, hands. Dennis claimde deze strafschop en schoot de bal linksonder, buiten bereik van de doelman, binnen.

Direct na de aftrap probeerde ´Den Driesprong´ het tij te keren en stuurde een speler de diepte in. De opgezette aanvallen van diens zijde werden vaak vroegtijdig in de kiem gesmoord, mede omdat uitgebroken spelers geen steun kregen. Aan de andere kant kwam Mark nog dichtbij de 2-0 door de doelman te verrassen met een voorzet vanaf de linkerflank. Deze bal schoot via binnenkantpaal terug het veld in. De 2-0 werd toch nog gerealiseerd door Marco, die ook deze helft meerdere kansen onbenut gelaten had. Hij kopte deze laatste kans bekwaam binnen en de 2-0 was een feit.

´Den Driesprong´ heeft geen goede kans gehad en de wedstrijd was allerminst spectaculair. Volgende week speelt Zuiderburen I tegen ´de Stampers´. Gezien het eerste bekerduel is ook dit een uitgelezen kans om wederom een plaatsje te stijgen in het klassement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *