Zuiderburen verslaan directe concurrent

Twee ballen

Behalve 3 punten stond er voor team II van de Zuiderburen gistermorgen meer op het spel. Bij winst op directe concurrent ´Reuselcity´ zou het team namelijk ook een plaats stijgen op de ranglijst. De aanloop naar de wedstrijd was niet optimaal, omdat al gauw bleek dat de geplande opstelling de vuilnisbak in kon, omdat Harm Corstiaans en Mark weer eens te laat waren.

Doordat er hierdoor geen reserves waren, nam Maarten, de zoon van Wil de vlag ter hand. Al gauw kreeg Zuiderburen II een goede kans, toen Renier binnen de ´zestien´ vrijgespeeld hebt. Hij wilde uithalen, maar raakte de bal volledig verkeerd, waardoor het gevaar uitbleef. Ook hierna bleef het team zoeken naar openingen in de ´Reuselcity´-verdediging. Zo vroeg Harm vaak de bal in de diepte en probeerde John het met de rug naar het doel, maar beiden misten in deze fase het vernuft om het gat te vinden.

Ook met afstandschoten kon de keeper niet verrast worden. Aan de andere kant werd Wil wel bijna verrast toen een als voorzet bedoelde bal op de lat belandde. Een doelpunt van de 'groenhemden' zou ook wel enigszins tegen de verhouding in zijn. Met een 0-0 stand gingen beide teams dan ook de rust in.

Na de thee volgde er in eerste instantie een rommelige fase, al dan niet het gevolg van de veranderde speelstijl (4-3-3). Toch werd er achterin niks weggegeven, omdat met name Michael elke bal had. Na 10 minuten in de tweede helft werd de speelstijl toch weer omgegooid (4-4-2) en dit leek het spel ten goede te komen. Althans, er kwamen kansen.

Tot tweemaal toe mocht Harm vrij aanleggen voor de keeper, maar even zo vaak wist de keeper redding te brengen, mede doordat Harms vizier niet op scherp stond. Uiteindelijk viel de bevrijdende treffer toch nog. Reuselcity overleefde 4 corners, maar bij de vijfde wist John dan toch het net te vinden. Toen de bal voor z'n voeten viel aarzelde hij niet en schoof deze in de korte hoek. Hierna leek het een kwestie van uitspelen, maar toch had Zuiderburen II moeite om de bal lang in het bezit te houden. Veelal werd er onnodig de drukte opgezocht, met balverlies tot gevolg.

Renier en Frans ondernamen nog pogingen om de score te verdubbelen, maar de keeper voorkwam een tweede doelpunt. De aanval van Reuselcity kwam er helemaal niet meer aan te pas, waardoor Zuiderburen II eindelijk weer eens een overwinning boekte. Toch moet er aan het spel nog wel het één en ander veranderen. Komend weekend is het team vrij en de week erop staat de ontmoeting met 'de Stampers' te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *