Zuiderburen I verrast maar laat de punten aan de Stampers

Trainingsbal

Zuiderburen 1, normaliter underdog tegen kampioen 'de Stampers' had een verassing in petto! Hans die de geel/rode poppetjes op zijn plaats zet besloot zeer offensief van start te gaan in een 4-3-3 formatie. Deze keer werd de kracht in de voorhoede versterkt door snelle en balvaardige buitenspelers op te stellen.

Het risico was wel dat de inschuivende 'Stampers'-spelers het middeveld in handen zouden krijgen. Het pakte aanvankelijk heel goed uit, 'de Stampers' waren verrast en moesten zich noodgedwongen laten terug drukken tot in hun zestien. De eerste 15 minuten maakte Zuiderburen 1 het spel wat resulteerde in wat mogelijkheden. Doordat het spelveld klein gehouden werd konden we het risico op het middeveld met gemak 'tackelen'. Maar tegen de verhouding in was het 'de Stampers' die uit een standaard situatie doelman Cees wist te verschalken doormiddel van een kopbal. Hierdoor verloor de jonge Zuiderburen ploeg enig moraal en gingen het meer achteruit lopen voetballen.

Een blinde bal naar voren kwam bij spits Marco terecht, hij zette zijn lichaam erin en was zijn tegenstander te sterk af. Een prachtig afgeleverd schot belande op de paal en kwam terug bij Marco. Weer haalde hij uit en schoot de bal onhoudbaar hard in de touwen 1-1! Dit wat tevens de ruststand.

De tweede helft begon Zuiderburen 1 opnieuw sterk, Marco omzeilde de buitenspelval en kwam oog in oog met 'de Stampers' doelman, koeltjes schoof hij de bal in de verre hoek maar helaas belette de paal een voorsprong!
'De Stampers' lieten ook van zich horen en het was Cees die op mirakelleuze een tegentreffer voorkwam. Met man en macht probeerde Zuiderburen I nog een punt aan de wedstrijd over te houden, maar het waren 'de Stampers' die met een counter daar een stokje voor staken.

Een 1 tegen 1 situatie werd gewonnen door de spits van 'de Stampers'. Cees probeerde door uit te komen zijn doel te verkleinen maar het mocht niet baten 2-1. Zuiderburen I zette de laatste 10 minuten nog aan voor een punt. Mark kreeg nog een schietkans in het strafschopgebied maar zijn inzet ging over. De spelers van 'de stampers' haalden opgelucht adem bij het horen van het eindsignaal wetend dat deze missie met het oog op het kampioenschap geslaagd was.

Voor Zuiderburen I is er volgende zondag weer een kans roet in het eten te gooien want dan spelen ze wederom tegen 'de Stampers'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *