Zuiderburen I neemt revanche op Stampers

Trainingsbal

Vandaag speelde Zuiderburen I net als een week geleden tegen lijstaanvoerder 'de Stampers'. Voor het team was dit de ideale mogelijkheid om aan te tonen dat de overwinning van 'de Stampers' afgelopen zondag een onterechte was.

De wedstrijd was amper 5 minuten bezig of de aspiraties van team I van de Zuiderburen kwamen al in de score tot uiting, hoewel erbij gezegd dient te worden dat de 'Stampers'-verdediging er niet goed uitzag bij de 1-0. Het begon allemaal met een mooi aangesneden vrije trap van specialist Martien. De uitgekomen keeper tastte mis, waarna de bal door Tommy met z'n buik het doel ingewerkt kon worden.

Deze vroege achterstand bracht het team van 'de Stampers' van slag en Zuiderburen I oogde zeer uitgebalanceerd. De 2-0 hing dan ook eerder in de lucht dan de gelijkmaker. Na 20 minuten kwam deze verdubbeling van de score er ook. Wederom lag een vrije trap van Martien aan de basis van deze goal en ook deze keer was Tommy het eindstation. Dit keer gaf hij met het hoofd het laatste zetje, nadat de keeper al gezien was.

De Stampers probeerden hier wel iets tegenover te zetten, maar telkens liep men zich kapot op de goed georganiseerde verdediging van de Zuiderburen, waarin Martijn net als vorige week weer uitblonk. Slechts één grote kans kreeg de regerend kampioen zo'n 5 minuten voor de rust, maar het wilde schot verdween in het vangnet achter de goal van Cees.

Op dat moment stond het echter al 3-0 voor de geel-rode formatie, die door Hans het veld ingestuurd was. Even daarvoor werd slecht uitverdedigd door de 'Stampers'-goalie, waardoor Frank de bal op kon pikken en simpel de bal in het vijandige doel kon plaatsen, omdat de keeper helemaal uit positie was. Met een 3-0 russtand, een ongekende weelde tegen 'de Stampers' mocht dit niet meer fout gaan.

Toch was te verwachten dat 'de Stampers' in de tweede helft snel op zoek zou gaan naar de aansluitingstreffer. Het was daarom zaak om geconcentreerd te blijven voetballen nu de druk op de verdediging toe zou nemen. Een slippertje van de ingevallen Ron Lavrijsen werd gelukkig niet afgestraft. Een echte stormloop richting het doel van Cees bleef uit, maar 'de Stampers' kregen wel het middenveld in handen, waar de vrije man steeds makkelijker gevonden werd.
Toen de aansluitingstreffer maar uitbleef werden 'de Stampers' echter steeds onnauwkeuriger in hun eindpass en leek Zuiderburen I afgetekend haar gram te gaan halen op het verlies van een week eerder. Een penalty, na een handsbal van routinier Ad, zorgde uiteindelijk toch voor de 3-1. De 3-2 in de slotminuut kon Zuiderburen I niet meer verontrusten, want de verdiende overwinning was een feit. Aanstaande zondag staat de confrontatie met rode lantaarndrager 'Reuselcity' op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *