Zuiderburen I wint eerste wedstrijd makkelijk

Trainingsbal

Na 2 (verloren) oefenwedstrijden begon gister de competitie weer voor de Zuiderburen. De eerste wedstrijd van het seizoen leverde een makkelijke overwinning op. Tegen 'De Bruintjes' werd er mee 5-1 gewonnen. Zuiderburen I begon met Dennis als laatste man, waardoor Erik Lemmens een plaatsje op schoof.

Hiermee borduurde coach Hans voort op het experiment in de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen, toen Dennis voor het eerst als ausputzer geposteerd werd. Het was ook Dennis die na 5 minuten aan de basis stond van de 1-0. Na een goede dieptepass van laatstgenoemde ging de laatste man van 'De Bruintjes; (gehinderd door de zon) onder de bal door en kon Jannes alleen op de keeper af, waarna hij beheerst afrondde.

De Zuiderburen bleven daarna goed druk zetten en kwamen binnen een kwartier op 2-0. Mark kwam goed door op links en leverde een perfecte voorzet af. Jannes kon zijn hoofd net niet goed tegen de bal krijgen, maar bij de 2de paal stond Joost goed op te letten en schoot de bal binnen.

5 minuten daarna kwam 'De Bruintjes' terug in de wedstrijd. Na een corner kon Cees de bal wegstompen, maar die kwam voor de voeten van een tegenstander die vanaf 16 meter raak schoot. Toch zouden de geelhemden nog voor rust de marge terugbrengen naar 2 goals.

Na weer een goede voorzet van Mark schoot Harm de bal op goal. Die bal werd half weggewerkt door de verdediging waarna de bal voor de voeten van Jannes kwam. Die haalde meteen uit en schoot buiten bereik van de keeper de 3-1 en zijn tweede van de wedstrijd binnen.

Na de thee bleef Zuiderburen I goed druk zetten en dat leverde na 10 minuten weer een goal op. Harm bleef goed doorjagen op de laatste man, die daardoor balverlies leed en kon zo de 4-1 binnen schieten. 3 minuten later was het weer raak. Na een voorzet van Jannes tikte Marco de bal door, waardoor de zojuist ingevallen Eric Cox ook zijn doelpunt kon meepikken.

Hierna kregen de Zuiderburen nog enkele kleine kansjes maar gescoord werd er niet meer. 'De Bruintjes' kregen ook nog kansen, maar Cees verrichtte een paar goede reddingen. Zelfs een strafschop (na een lichte overtreding van Martien) was niet aan 'de Bruintjes' besteed. Hun spits schoot over het doel. Zo waren de eerste 3 punten binnen. Volgende week wacht 'de Driesprong' als tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *