Sensationele comeback zuiderburen II

Twee ballen

De ouverture van het seizoen was geen gemakkelijke opgaaf voor Zuiderburen II, zoveel was bij aanvang van de partij al wel duidelijk. De rood-zwarte formatie moest het namelijk opnemen tegen 'het Bronneke', een ijzersterk team dat jaar in jaar uit om de bovenste plaatsen meedraait.

Toch hadden de spelers van Zuiderburen II niet verwacht dat men na een goede 10 minuten al met 3-0 achter zouden staan. Niets was minder waar. De Zuiderburen werden overrompeld. Bij één van de eerste aanvallen liet Rick zich foppen door de behendige linksbuiten van 'het Bronneke', die daarna de bal kiezelhard in de korte hoek poeierde. de keeper zat er nog aan, maar moest ook zijn meerdere erkennen.

Nog maar nauwelijks bekomen van deze tegentreffer, wachtte het volgende gevaar alweer. De scheidsrechter kende een vrije trap toe binnen het 16-meter gebied. De specialist van 'het Bronneke' wist hier wel raad mee en plaatste de bal langs de muur, maar aan de goede kant van de paal: 2-0.

In minuut 12 volgde ook de derde goal van de titel pretendent. Het was wederom de Spartaan binnen de gelederen van 'het Bronneke', die het net vond. Dit maal anticipeerde hij goed op een steekpass en was hij niet ongelukkig in zijn afronding.

Hierna stokte, tot opluchting van de Zuiderburen, de productie van 'het Bronneke'. Geleidelijk aan kon Zuiderburen II er zowaar uitkomen. Dit resulteerde in twee vrije trappen kort na elkaar. Helaas stond het vizier van Harm toen nog iets te hoog afgesteld. Op slag van rust trof hij wel doel. Door goed afjagen van Bart en Eric kwam de bal voor de voeten van Harm, die niet aarzelde en aantoonde wel van afstand te kunnen scoren.

Uit psychologisch oogpunt was het moment van de aansluitingstreffer gunstig, zo net voor de rust, maar het was maar de vraag of het 'het Bronneke' echt verontrustte. Het leek er in ieder geval op dat de tegenstander het wel geloofde gezien het wisselbeleid.

Ondanks de aanhoudende druk op de Zuiderburen defensie in het tweede bedrijf gaf men de moed niet op. Al was het spel bij vlagen erg opportunistisch, de geleverde strijd was een lust voor het oog. Het was veel meer een wedstrijd geworden. Zeker nadat good old Erik prachtig de 3-2 binnenschoot. Een voorzet van Jan Vosters, die lang onderweg was werd in één tijd bij de tweede paal binnengeschoten.
Doordat dit voor 'het Bronneke' een teken aan de wand was en de vermoeidheid meer en meer voelbaar werd bij Zuiderburen II, bleef een echt slotoffensief uit. 'Het Bronneke' was 5 minuten voor tijd dichtbij de 4-2, maar het diagonale schot verdween voorlangs.

Het terugkomen tot 3-2 was al een prestatie op zich, maar het werd nog mooier. In de slotminuut werd een lange uittrap van de keeper door de laatste man gemist, waarna Jan Dirkx er als de kippen bij was en vervolgens de keeper passeerde. Hiermee kreeg Zuiderburen II loon na werken en een mooie start van de competitie. Komend weekend gaat de wedstrijd niet door, omdat 'de Stampers' een snipperdag aangevraagd hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *