Zuiderburen I wint ternauwernood van Rodeho

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft vandaag een benauwde 1-0 overwinning geboekt op 'de Rodeho'. De Zuiderburen moesten achterin Ad en Ron missen, waardoor Rob een linie terugschoof om voorstopper te gaan spelen. Hans moest de opstelling vlak voor de wedstrijd nog een keer aanpassen, omdat Tommy er weer eens een keer niet was!!!

Door de harde wind was het lastig voetballen. De ballen die vanuit de verdediging naar voren werden gestuurd kwamen niet aan of net zo hard weer terug. Doordat ook het combineren niet altijd goed lukte werd het een rommelige wedstrijd. Er kwamen wel wat kleine kansjes voor de geel-rode formatie. Zo had een schot van Marco niet genoeg kracht en kon Eric Cox een mooie 1-2 met Jannes net niet afronden.

De beste kans was voor Dennis. Na een goede steekpass van Marco omspeelde hij de keeper, maar zijn iets te slap ingeschoten bal kon door de verdediger van de Rodeho nog net van de lijn gehaald worden. Na de rust hadden we wind mee en zou het wat gemakkelijker voetballen zijn. De ingevallen Frank probeerde het een paar keer met afstandschoten, maar z'n vizier stond niet helemaal scherp.

Er kwamen wel wat meer kansen, maar het doelpunt bleef uit. Zo langzamerhand dreigde het doemscenario de kop op te steken, want puntverlies tegen het einde van de competitie zou erg slecht voor de moraal zijn. Gelukkig kon het tij een kwartier voor tijd gekeerd worden.
Een voorzet vanaf de zijkant kon in eerste instantie door de verdediging en de keeper nog verwekt worden, maar de bal kwam vervolgens voor de voeten van Rob. Die dacht niet na en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit. Gedragen door de wind ging de bal buiten bereik van de keeper net langs de paal de goal in.

De opluchting bij spelers en (Zuiderburen-) publiek was groot. De winst kwam verder niet meer in gevaar. Het was weer een moeizame maar wel terechte overwinning. Als de volgende wedstrijd van 'het Bronneke' gewonnen wordt kan de platte kar weer van stal (maar dat is pas over een paar weken)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *