Zuiderburen II kan geen vuist maken tegen de Valk

Twee ballen

Zuiderburen II blijft ook na afgelopen weekend op de zesde plaats in de stand staan. Het heeft namelijk niet kunnen profiteren van het verlies van naaste concurrent 'de Rodeho'. De opgaaf was ook lastig, aangezien de tegenstander 'de Valk' was.

Op de winderige zondagmorgen op het Rodeho-veld werd al snel duidelijk dat 'de Valk' de beter voetballende partij was. De Zuiderburen concentreerden zich vooral op hun verdedigende taken. Onder leiding van de sterk spelende Michel kwamen de Zuiderburen in de eerste helft niet echt in grote problemen, maar de druk nam wel toe, omdat voorin nauwelijks een bal vastgehouden kon worden.

Michel was ook diegene die in de slotfase van de eerste helft Bart het gat in zag lopen. Het idee was er op dat moment wel (hij wilde met een slim balletje Bart in stelling brengen), maar de uitvoering liet te wensen over. Na de thee kreeg Renier een aardige kans om tegen de verhouding in de openingstreffer voor de Zuiderburen te scoren. Hij werd met een steekpass goed vrijgespeeld door de tot dan toe onzichtbare Frans. De stand-in doelman van 'de Valk' was echter snel ter plekke om het gevaar te neutraliseren.

Toen een fase later Zuiderburen II de bal tot twee keer toe niet weg kreeg na een corner van 'de Valk' viel dan toch de verdiende treffer voor de nummer 4 van de ranglijst. De mee opgekomen laatste man was eerder bij de bal dan twee inlopende verdedigers en vond het gaatje in de linker benedenhoek.
Daarna bleef de marge lange tijd 1 doelpunt. De 'Valk'-spelers dekten kort en in combinatie met de harde wind bleek het voor de Zuiderburen moeilijk om tot een fatsoenlijke aanvalsopbouw te komen. Eén keer leek het daar toch in te slagen. Een slim steekpassje van Renier op Frans kon helaas door laatstgenoemde geen goed vervolg worden gegeven.

De gelijkmaker had de verhoudingen in het veld ook niet realistisch weergegeven, want 'de Valk' was de voetballende partij, maar zolang het 1-0 bleef, was er hoop voor de Zuiderburen. Naast Michel, onderscheidde Rick zich in defensief opzicht. Hij dreef zijn directe tegenstander zo nu en dan tot wanhoop.

10 minuten voor het einde wist 'de Valk' de wedstrijd dan toch definitief op slot te gooien. Een lange bal van achteruit, kwam even hard weer terug, waarna de linkerspits van 'de Valk' een nagenoeg vrije doortocht richting keeper Wil kreeg. Hij bleef koel, waarna de wedstrijd gespeeld was. Ties was nog wel dichtbij de 2-1 met een afstandschot, na een afgeslagen corner. Door dit verlies lijkt plaats 5 het hoogst haalbare in de competitie. Komende zondag staat hoogstwaarschijnlijk een vriendschappelijke partij op het programma, maar hier is op het moment van dit schrijven nog geen duidelijkheid over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *