Zuiderburen I zet regerend kampioen te kijk

Trainingsbal

Afgelopen zondag om 11 uur begon – de voor Zuiderburen I ’belangrijke’ match – tegen ‘het Bronnetje’. Om de goede lijn van 8 overwinningen op rij!! door te zetten, moest ook vandaag tegen de regerend kampioen gewonnen worden. En wat denk je? Het was een EI-TJE.

Met ondersteuning van 2 dispensatiespelers en de debutant (Rob) van Zuiderburen I werd na de wedstrijd om ongeveer 12.40 uur getekend voor de winst. In de beginfase van de wedstrijd was het spelbeeld redelijk evenwichtig. De beste kansen waren voor Zuiderburen I, alhoewel geen van alle pogingen tot dusver doel trof.

Geheel naar verwachting speelde Rob een formidabele wedstrijd; evenals Frank, Dennis, Erik Lemmens en de rest van het team, welke erop gebrand was het duel te winnen. Na ontsnapt te zijn aan een geweldige vrije trap van de tegenstander (genomen door familie van Bas), kon Zuiderburen I eindelijk de eerste goal aan laten tekenen.
Deze begon net voorbij de middellijn, waar – door hard werken – de bal veroverd werd en stoom gezet werd richting doel. Na een verwoede poging wist Renier vanuit de kluts alsnog de goalie te passeren: 1-0.

Zoals verwacht kreeg de wedstrijd na deze goal een ietwat onsportiever karakter. Desondanks wist Zuiderburen I de voorsprong te behouden. Na de thee genuttigd te hebben, en de opponent twee wissels doorgevoerd had, kreeg diezelfde opponent iets meer vat op de wedstrijd. Ze werden een klein beetje beter, deden zo hun best, maar ook dit mocht niet baten tegen de ijzeren verdediging van Zuiderburen I.

Bij een enkeling nam de frustratie toe, wat resulteerde in een aantal vervelende overtredingen. Zo werden Frank en Jannes meerdere malen onder de mat gewenst. Nu moet ik toegeven dat in deze fase van de wedstrijd de betere ballentrap in het bezit was van ‘het Bronneke’, maar desondanks leverde het hen geen doelpunt op waardoor de onvrede ontstond en het supporteren omsloeg in…

Pak ‘em beet halverwege de tweede helft bracht Tommy het publiek enigszins aan het lachen. Hij zag zijn kans schoon toen een middenvelder van ‘het Bronneke’ (familie van Bas) stil stond met de bal aan zijn voeten. Tommy kwam lanszij en gapte de bal bij hem vandaan waarna hij, jammerlijk genoeg, geen goed gevolg kon geven aan zijn actie.

Hoewel de 1-1 even waarschijnlijk kon zijn als de 2-0, werd het saldo verheven tot dit laatste. De zoveelste vrije trap werd genomen door nieuwkomer Rob. Hij zag dat de keeper ietwat ver naar voren stond en plaatste de bal heel keurig in de verre hoek: 2-0. Na deze goal werd de sfeer weer wat gemoedelijker en kon de wedstrijd zonder al te veel overtredingen uitgespeeld worden. Wij bedanken ‘het Bronneke’ voor deze wedstrijd en hopen op een sportieve revanche. Volgende week staat Zuiderburen I – Zuiderburen II op het programma; Whoei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *