Zuiderburen I rekent ook af met Zuiderburen II

Trainingsbal

Ook Zuiderburen II heeft de ge-oliede voetbalmachine van Zuiderburen I niet tot stoppen kunnen brengen. Een wedstrijd tussen 'het eerste' en 'het tweede' is er altijd één met een speciaal tintje en hoewel Zuiderburen I tot op heden nog geen puntverlies had geleden in deze competitie, was Zuiderburen II geenszins van plan om de drie punten zomaar cadeau te doen.

Zuiderburen II onderkende de sterkte van het middenveld van Zuiderburen I en had Michael naar voren geschoven om vroegtijdig de angel uit de aanval te halen. Deze opzet slaagde echter niet geheel, want met name Frank bleek in de eerste helft een grote plaag voor Zuiderburen II. Hij was dan ook degene die voor het eerst het net liet bollen. Na voor zichzelf ruimte gecreeërd te hebben vond hij met een schuiver van 18 meter het gaatje in de verre hoek.

Gezien de verhoudingen was dit een terecht doelpunt, want Zuiderburen I drong in die fase flink aan. Dit aandringen leverde veel fysieke duels op, met name het gevecht op het middenveld tussen Jannes (ZBI) en Ron (ZBII) was er één op het scherpst van de snede. Echt gestroomlijnde aanvallen vielen er aan beide zijden nauwelijks te bespeuren, zoals ook al het geval was in eerdere ontmoetingen. Dit komt uiteraard omdat de teams elkaar door en door kennen.

Grootste kans voor Zuiderburen II kwam op naam van Frans, die alert reageerde op een slippertje aan de zijlijn van laatste man Erik, maar zijn poging verdween in het zijnet. Na de thee werden bij zowel Zuiderburen I als II wijzigingen doorgevoerd. Dennis, Marco en Tommy vervingen respectievelijk Frank, Rick Lavrijsen en Jan van Limpt aan de zijde van Zuiderburen I. Bij Zuiderburen II kwamen Renier en Bart het veld in voor Jan Vosters en Mark Bogaerts.

Zuiderburen I was zich ervan bewust dat het bij deze stand nog niet achterover kon leunen. Na een kwartier in de tweede helft werd het echter geholpen door Zuiderburen II. Een kopbal van Tommy, die voorlangs gegaan zou zijn werd ongelukkig door Geert, die verder een hele degelijke wedstrijd speelde, in het doel gewerkt. Na deze 2-0 voorsprong begon het verrassend genoeg wat beter lopen bij zuiderburen II.

Het gevaar kwam veelal over de rechterkant. Eric Bel was bij vrijwel alle mogelijkheden betrokken. Zo ook bij de aansluitingstreffer, waarbij hij Renier lanceerde, die Eric Lemmens ontweek en oog in oog met Cees knap raak schoot. Verder dan dit doelpunt liet Zuiderburen I het echter niet komen. Ook voor de 'geel-roden' waren er in de slotfase nog enkele kansjes, waarbij Dennis er met een vrije trap nog het dichtst bij was. Zo zet de zegereeks van Zuiderburen I zich voort en neemt het imposante vormen aan met 10 overwinningen op rij. Voor Zuiderburen II is er echter ook hoop want het getoonde spel van de laatste 2 wedstrijden biedt uitzicht op een betere periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *